Ne prestaje da se priča o teniskom klasiku.

Rafael Nadal je rezultatom 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 posle neverovatne borbe savladao Novaka Đokovića i nastavio pohod ka svom 22. grend slem trofeju.

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, Nikola Pilić je u jutarnjem programu „Probudi se“ televizije Nova S sumirao utiske posle velikog okršaja.

„To je bio jedan izuzetno precizan meč, dva svetska igrača koji žare i pale već 15 godina. Meni je žao što je Novak izgubio, ali je ušao u meč relativno loše i odmah izgubio svoj servis. Prvi set je Nadal dominirao, a u drugom je imao 3:0 i dva brejka. Onda se Novak probudio i počeo igrati svetski tenis. Odigrao je dva divna gema i dobio drugi set. Teći set je nažalost bio isti kao prvi, Nadal je pravio vinere, hvatao Novaka na krivoj nozi. Novakov servis nije funkcionisao i to je bilo 2:1 za Nadala“, sumirao je.

PROČITAJTE JOŠ

Pilić je istakao da je Nadal zasluženo dobio.

„U četvrtom setu je do 5:2 Novak igrao šampionski tenis. Na 5:4 je imao dve set lopte i tada sam pomislio da ako bude 2:2 u setovima da Novak ima šansu da se izvuče jer je to radio toliko puta u poslednjih 10 godina. Međutim , kada je došao do taj-brejk, moram priznati da je Nadal zaslužio, igrao je sa inspiracijom i nakraju zaslužio tu pobedu.Ne sećam se kada je neko imao 65 vinera“, ističe teniski stručnjak.

On je bio razočaran ponašanjem publike.

„Publika je bila nemoguća, ne znam šta se ovo događa u svetu da publika ne može da bude fer. Nadal je taj koji je igrao izvanredan meč. Neverovatno da organizatori nisu dali kredit Nadalu koji je 13 puta osvajao Rolan Garos d aih razdvoje u žđrebu da se ne sretnu u četvrtfinalu. Žao mi je da je atmoasfera takva, da su gledaoci bezobrazni.

Novak je igrao u dve faze gde se mgolo u pojedinim trenucima videti zašto je najbolji na svetu. Kad on igra u šestoj brzini, ne može niko pobediti.

„Prvo Nadal mora osvojiti Rolan Garos. Ako osvoji 22. grend slem sa te strane jeste najbolji svih vremena, ali postoje neke ddruge stvari koje je Novak napravio kkoje Nadal neće nikada. Moramo istaći i tretman koji je imao u poslednjih šest meseci, koje nijedan teniser nije doživeo. Tako da bez obzira na ono što se bude dešavalo u budučnosti, i dalje mislim da je Novak Đoković najbolji na svetu.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare