Foto: EPA-EFE/WU HONG

U trenucima kada gotovo čitav teniski, ali i sportski svet prati dešavanja vezana za sudbinu kineske teniserke Peng Šuaj, nekada prva igračica sveta u dubl konkurenciji oglasila se na krajnje čudan način.

Ona je, navodno, poslala pismo Stivu Sajmonu, prvom čoveku WTA, a detalje tog pisma objavila je kineska nacionalna televizija, CGTN (China Global Television Network):

PROČITAJTE JOŠ...

„Zdravo svima, ovo je Peng Šuaj.

Povodom vesti koja je objavljena na zvaničnom sajtu WTA, njen sadržaj nije potvrđen niti verifikovan sa moje strane, i pušten je bez mog pristanka. Informacija koja je tom prilikom saopštena, uključujući i navodnu optužbu za seksualni napad, nije tačna Nisam nestala, niti sam ugrožena. Jednostavno sam odmarala kod kuće, i sve je u redu. Hvala vam što brinete za mene.

Ukoliko WTA objavi bilo koju vest vezanu za mene, molim da ona bude proverena sa mnom i objavljena uz moju saglasnost. Kao profesionalna teniserka, zahvaljujem vam na podršsci i razmišljanju. Nadam se da ću promovisati kineski tenis ukoliko budem imala prilike u budućnosti. Nadam se da će kineski tenis biti sve bolji i bolji“, napisala je navodno ona, a prenela CGTN.

Interesantno je da svoj odgovor Šuaj nije napisala preko svog zvaničnog profila već ga je prenela kineska državna televizija, a u istinitost je posumnjao i jedan od najvećih kritičara Novaka Đoković, Ben Rotenberg:

„Od kineskog državnog medija, „od“ Peng Šuaj. Krajnje sumnjivo“, napisao je Rotenberg.

Podsećamo, Šuaj je nestala nakon što je u otvorenom pismu na društvenoj mreži Veibo iznela optužbe na račun nekadašnjeg vicepremijera Kine Žanga Gaolija

„Tog popodneva nisam dala saglasnost i nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i naterao da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nema audio zapisa, nema video zapisa, samo moje iskrivljeno, ali vrlo stvarno iskustvo“, napisala je teniserka u svojoj poruci.

Otkako je 2. novembra objavila poruku sa optužbama na račun Gaolija, nalog ove teniserke ja Veibu je ugašen, a njoj se gubi svaki trag.

O ovome je govorio i Novak Đoković:

„Nemam mnogo informacija o tome. Čuo sam za sve to pre nedelju dana i iskreno, šokantno je da je ona i dalje nestala. Viđao sam je često na Turu prethodnih nekoliko godina i nema šta da se kaže osim da se nadamo da je u redu. Sve to je užasno. Mogu da zamislim kako se oseća njena porodica dok ne znaju gde je“, rekao je Novak.

Bonus video: Novak Đoković poklanja kačket dečaku posle meča sa Rubljovim

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar