Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Naomi Osaka, japansko-američka teniserka i nekada najbolja igračica planete, priključila se potrazi za kineskom teniserkom Peng Šuaj, nekada najboljom dubl-igračicom sveta.

Osaka je preko Tvitera, uz oznaku „Gde je Peng Šuaj“, napisala sledeće:

PROČITAJTE JOŠ...

„Nisam sigurna da ste pratili vesti ali sam skorije dobila informaciju da je teniserka nestala malo pošto je otkrila da je bila seksualno zlostavljana. Cenzura nikada nije OK, ma koja cena bila Nadam se da su Peng Šuaj i njena porodica bezbedni i dobro. Šokirana sam zbog cele situacije i šaljem ljubav i svetlost ka njenom putu.“

Podsećamo, Šuaj je nestala nakon što je u otvorenom pismu na društvenoj mreži Veibo iznela optužbe na račun nekadašnjeg vicepremijera Kine Žanga Gaolija

„Tog popodneva nisam dala saglasnost i nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i naterao da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nema audio zapisa, nema video zapisa, samo moje iskrivljeno, ali vrlo stvarno iskustvo“, napisala je teniserka u svojoj poruci.

Otkako je 2. novembra objavila poruku sa optužbama na račun Gaolija, nalog ove teniserke ja Veibu je ugašen, a njoj se gubi svaki trag.

O tome se oglasio i Novak Đoković, prvi reket sveta:

„Nemam mnogo informacija o tome. Čuo sam za sve to pre nedelju dana i iskreno, šokantno je da je ona i dalje nestala. Viđao sam je često na Turu prethodnih nekoliko godina i nema šta da se kaže osim da se nadamo da je u redu. Sve to je užasno. Mogu da zamislim kako se oseća njena porodica dok ne znaju gde je“, rekao je Novak.

Bonus video: Đoković poklonom ulepšao dan dečaku

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar