Foto: EPA/YOAN VALAT

Endi Mari, jedan od najboljih britanskih tenisera svih vremena i prijatelj Novaka Đokovića kaže da nije očekivao baš ovoliki uspeh srpskog igrača.

Jedna od tema Marijeve konferencije pred US Open, na kom će Srbin probati da osvoji „kalendarski slem“ i postane rekorder po broju titula, bila je upravo i igra najboljeg igrača planete.

PROČITAJTE JOŠ:

„Da, Novak je imao mnogo kvaliteta na terenu, oduvek, imao je tu solidnu zaokruženu igru. Ali opet, ne mislim da je mnogo ljudi predvidelo da će osvojiti 20 grend slemova u pokušaju da radi ono što radi danas“, rekao je Mari.

On i Đoković se znaju iz mlađih dana, jer ih i kalendarski deli tek nekoliko dana, pošto su isto godište.

Britancu je trebalo malo više vremena da postane top teniser, ali je i on osvajao grend slemove i ispunio je očekivanja.

„Da, ali ako pogledate njegovu igru tokom godina, stvari gde je napredovao, pretvorio se u kompletnog tenisera. Igra fantastično na svim podlogama. Ima potcenjen servis, a najbolje riternira u istoriji ovog sporta. Mislim da su mu kretanje i atletske sposobnosti nešto što ga izdvaja od ostsalih igrača. To je možda nešto što se videlo kad je bio mlađi. Imao je i tada fleksibilnost i te stvari, branio je uglove jako dobro, što ga možda razlikuje od Rafe i Rodžera. Nije da se oni ne brane dobro, ali način na koji se Novak kreće je drugačiji. To kako može da prokliza na bekhend čak i na tvrdim podlogama vam skraćuje teren“, objašnjava Mari.

Kada sumira kako je proteklo prethodnih desetak godina do deceniju i po, Mari definitivno smatra da ovako nešto nije očekivao.

„Tako da, da definitivno ne mislim da sam sa 19, 20 godina mislio, a poznajem ga od kada smo imali 13, 14, ne bih predvideo da će uraditi ono što je uradio. Znao sam da je odličan igrač, ali da radi ovo što radi, to je stvarno nešto posebno“, zaključuje Britanac.

Podsećamo, upravo Endi je sjajnim drugim delom sezone 2016. prestigao Đokovića i posle Završnog mastersa u Londonu postao prvi reket sveta, ali su ga kasnije povrede sprečile da se tu duže zadrži i ostane pri teniskom vrhu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar