Foto: Tanjug/Photo/Mićael Probst

Novak Đoković je ove sezone osvojio tri grend slema, čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju najvećih titula, ali nije uspeo da ih prestigne.

Sva trojica su stala na 20 osvojenih grend slemova titula, ali razlika je u tome što Srbin igra konstantno, dok se Federer i Nadal muče sa povredama gotov čitave sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarac je svoj poslednji meč odigrao na Vimbldonu, dok Španca nije bilo na terenu od avgusta i turnira u Vašingtonu, gde je ispao u trećem kolu od Herisa.

Nadalov povratak se očekuje u decembru, kada je na programu egzibicioni turnir u Abu Dabiju. Isto tako se očekuje da će Španac biti spreman i za Australijan Open, dok se Federerov povratak očekuje tek nu aprilu ili maju naredne godine.

O prognozama ko će prvi doći do nove grend slem titule, ali ko će ih imati najviše na kraju karijera, govorio je bivši kanadski teniser Greg Rusedski.

„Rodžerov fokus je na Vimbldonu. Mislim da ni sam ne veruje da može da osvoji trofej u Parizu, ili na Australijan openu i US openu. U Londonu je 2019. godine imao nekoliko meč lopti protiv Novaka. Ove godine nije igrao sasvim dobro, ali je stigao do četvrtfinala. Ako bude zdrav, verovaće da može do titule“, rekao je Rusedski.

„Kada je o Rafi reč, to je naravno Rolan Garos. Tamo bi mogao da dođe do 21. grend slema, pošto je Đoković zaista dominantan na betonu“, dodao je on.

Jedini koji se izdvaja je Novak Đoković, koji sada ima nove izazove u sve češćim duelima sa najboljim teniserima iz mlađe generacije.

„Moramo u obzir da uzmemo i novu generaciju. Od velike trojke, ostao je samo jedan velikan, a to je Novak, koji izgleda ne planira da ode nigde. Biće teže Federeru i Nadalu, jer su Medvedev, Zverev i Cicipas počeli da veruju. Danil je pobedio Novaka u finali grend slema, Cicipas je imao dva seta prednosti u Parizu, Beretini se borio za titulu na Vimbldonu. Nije bilo Federera i Nadala u finalima, samo Đoković“, zaključio je Rusedski.

Novak je trenutno u Madridu sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije, koju očekuje duel prtoiv Kazahstana u četvrtfinalu prestižnog takmičenja.

BONUS VIDEO Troicki: Braća Rusi nam pomogli, blagi smo favoriti protiv Kazahstana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar