Mateo Beretini; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Nastavlja se sa otkazima na trećem grend slemu u sezoni

Italijanski teniser Mateo Beretini povukao se sa ovogodišnjeg Vimbldona zbog toga što je dobio pozitivan test na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ:

Beretini je na društvenim mrežama objavio tužne vesti.

„Slomljenog srca objavljujem da se povlačim sa Vimbldona zbog pozitivnog rezultata testa na COVID-19. Imao sam simptome gripa i bio sam u izolaciji poslednjih nekoliko dana. Uprkos tome što simptomi nisu bili ozbiljni, odlučio sam da je važno da napravim još jedan test jutros kako bih zaštitio zdravlje i sigurnost mojih kolega takmičara i svih ostalih koji su uključeni u turnir. Nema reči kojima bih opisao krajnje razočaranje koje osećam. San je gotov za ovu godinu, ali ću se vratiti još jači. Hvala vam na podršci“, napisao je Beretini.

Italijan je u prvom kolu trebalo da igra protiv Kristijana Garina iz Čilea, a bio je na strani žreba sa Rafaelom Nadalom. Do ovog trenutka imao je devet pobeda i nijedan poraz na travi ove sezone.

Beretini je prošle godine stigao do finala Vimbldona, u kom je izgubio od Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima nakon preokreta.

Podsetimo, u ponedeljak je od takmičenja odustao i Marin Čilić iz istog razloga kao Beretini.

Prijatelj specijala MaxBet.

Mečeve sa Vimbldona možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak pobesneo i uzviknuo navijačima: „Ćuti bre“

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare