Foto: EPA-EFE/TELENEWS

Fernando Verdasko diskvalifikovan je sa Rolan Garosa jer je na testiranju neposredno po dolasku u Pariz bio pozitivan na koronavirus.

Međutim, španski teniser je uveren da je u pitanju greška i da rezultat nije tačan. Svoje nezadovoljstvo i stav Verdasko je izneo u opširnom saopštenju.

„Ove godine neću moći da se takmičim na Rolan Garosu. Zbog toga mi je veoma žao i u potpunosti sam frustriran“, naveo je između ostalog iskusni teniser.

PROČITAJTE JOŠ

Verdasko je naglasio da je u avgustu ozdravio od koronavirusa i da je potom na više testiranja dobijao negativan rezultat, dodavši da su negativni na testu bili i njegovi članovi porodice i najbliži prijatelji.

Takože, Španac je istakao da su organizatori odbili njegov zahtev da bude ponovo testiran.

„Želim da izrazim razočaranje, frustraciju i bes prema organizatorima Rolan Garosa koji su mi oduzeli pravo da se takmičim na važnom turniru iako mi nisu pružili priliku da ponovim test i rezultat koji sam dobio i za koji sam uveren da je pogrešan“, dodao je Verdasko.

Podsetimo, sličan problem imao je i Petar Popović, teniski trener koji je po povratku u Srbiju potvrdio svoje tvrdnje samoinicijativnim testom na kojem je bio negativan.

Ipak, to nije bilo od ikakvog značaja jer su ranije, zbog kontakta sa njim, Damir Džumhur i Peđa Krstin diskvalifikovani iz kvalifikacija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare