Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

I pre nego što je počeo, Rolan Garos privlači veliku pažnju, a povod su odluke organizatora koji su diskvalifikovali pet tenisera iz kvalifikacija.

Preventivne mere čelnih ljudi pariskog grend slema izazvale su veliku polemiku jer su osim dvojice tenisera pozitivnih na koronavirus, iz kvalifikacija eliminisana i trojica igrača koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom.

Među diskvalifikovanima je i teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur čiji je trener Petar Popović bio pozitivan na virus, ali i srpski predstavnik Peđa Krstin koji je bio sa njim u kontaktu.

PROČITAJTE JOŠ

Činjenica da je Popović prethodno preležao koronavirus izazvala je sumnju u regularnost odluke i testove organizatora, a teniski trener najavio je da će se samoinicijativno ponovo testirati.

U izjavi za „Lekip“, srpski stručnjak je naglasio da je uveren da je negativan.

„Doktor Bernar Motalvan (zadužen u Teniskom savezu Francuske za zdravstveni protokol) rekao mi je da sam ‘na granici’ i da će oni nekoliko sati uzeti da razmisle i donesu odluku. Stvarno je to i potrajalo nekoliko sati, ali bez da su mi dozvolili da se ponovo testiram. Mislim da je ovo veoma ozbiljna situacija, jer postoji mogućnost i da se dogodi ljudska greška. Nisu nam dali priliku da na drugom testu vidimo da li sam negativan. Hteo sam da mi bar dozvole da taj drugi test bude u vidu brisa iz nosa, jer se stvarno mnogo puta dešavaju pogrešni rezultati. Iskreno, 99,9% sam uveren da je ovaj ‘pozitivan’ rezultat zapravo greška, ali više od svega žalim zbog Damira, koji je zaista spreman. Nije dobio priliku da pokaže koliko može. Tek tako su ga diskvalifikovali. To je veliki skandal. Ali, evo, da vam otkrijem – sam ću se testirati sutra, dan potom, i ubeđen sam da ću biti negativan“, rekao je Popović za prestižni francuski list.

Najavljeno – učinjeno! Popović se po povratku u Beograd testirao i rezultate obelodanio putem ličnog Instagram profila.

Uz fotografiju negativnog testa obavljenog 21. septembra 2020. godine napisao je:

„Svi treba da znate istinu! A jedina prava istina je da je Damir Džumhur izbačen sa turnira bez razloga, a sve što smo mi tražili bilo je ponovno testiranje kojim bismo dokazali da je prvi bio lažno pozitivan“.

Podsetimo, Damir Džumhur je već najavio tužbu protiv Rolan Garosa.

Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram