Foto: Nova.rs / printcreen Youtube True Health Solutions

Jeste li čuli za ime Stiven Stiven Sasinis Šašjan?

Ako niste, onda verovatno niste bili svesni uloge koju je taj čovek imao u pohodu Novaka Đokovića na desetu titulu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak je deseti trofej u Australiji osvojio ove godine, poravnao se na vrhu sa Rafaelom Nadalom sa po 22 titule sa najvećih turnira i to sve nakon što je igrao povređen.

Mučio se, zvao u pomoć i poznatu doktorku Marijanu Kovačević, ali je u međuvremenu na njegovim mečevima sve češće počeo da se pojavljuje i Stiven.

I dok je Đoković u Australiji tražio rešenje da sebi olakša tegobe zbog povrede mišića zarađene u Adelejdu, Sasinis Šašjan se pojavio kao pomoć.

On je stručnjak primenjene kineziologije i već je radio sa Ešli Barti, pa mu teniseri i teniserke nisu nepoznata fela sportista. Radi sa njima od 2016. godine.

Međutim, veza sa timom Novaka Đokovića bio je Žan-Pjer Merserman, poznat na svetskom nivou u sportskoj kiropraktici. Žan-Pjer radi sa Novakom prethodnih godina dok je Đoković u Australiji i preko njegovog menadžera je došlo do kontakta sa Stivenom.

Sasinis Šašjan kaže da je važno da se radi timski i da su ga iz Novakovog tima zamolili da u tom trenutku pomogne svojim kiropraktičkim veštinama.

„Imao bih 48 sati između mečeva da ponovo procenim i razradim narednu strategiju. Konstantan pritisak. Bilo je nekih velikih mečeva, morali bismo da ’kopamo’ duboko i radimo kao tim kako bismo smislili narednu fazu. Psihički i fizički ono što je on morao da izdrži nije bilo ništa drugo nego nadljudsko. Niko drugi nije mogao da prebrodi takvu povredu kao on – bilo je fenomenalno. Bio je to vrhunac kada sam stavio sve svoje veštine, svaki deo je korišćen tokom te dve nedelje“, govorio je Sasinis Šašjan.

Potom se stavio srpskom teniseru na stalno raspolaganje za vreme turnira, zašta je, kako kaže, imao toleranciju svojih drugih klijenata.

„Obično bih posle 14.00 ili 15.00 dobio poziv i da bi trebalo da budem na terenu popodne. Nismo znali koliko će biti na turniru, trajalo je dve nedelje. Obično bih otkazivao smene na klinici“, kazao je Stiven, koji je sada postao stalni član tima i nalazi se u boksu na Rolan Garosu.

BONUS VIDEO: Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – biće najgledaniji teniski meč ove godine