Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra polufinale Rolan Garosa u petak popodne protiv Karlosa Alkaraza.

I dugo se nije desilo da su kladionice ovako potcenile jednog od najboljih tenisera svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je u seriji pobeda na grend slem turnirima, pošto je osvojio prošlogodišnji Vimbldon i ovogodišnji Australijan open.

Između nije nastupao na US openu, a onda je došao u Pariz i upisao još pet trijumfa do okršaja sa Alkarazom, talentovanim Špancem i prvim igračem planete.

Karlitos je vezao 12 pobeda na grend slemovima na kojima je igrao, protiv Stefanosa Cicipasa je delovao zastrašujuće, ali svejedno ne opravdava činjenicu da su neke od većih svetskih kladionica gotovo ubeđene u njegov trijumf.

Zato su kvote recimo u kladionici „Bet365“ koja je sponzor nekih fudbalskih klubova 1/2 na Alkaraza, a 13/8 na Novaka, što u praksi znači da ako uplatite 10 evra na pobedu Đokovića, dobijate 26,25 evra, a ako verujete u Alkaraza, vraća vam se samo 15 evra.

Foto: REUTERS/Benoit Tessier

„Skajbet“ recimo na sličan način favorizuje Španca 4/9, dok je Đokoviću dato 13/8. Razlika je što bi ovde dobitak kod pobede Alkaraza bio 14,44 evra.

„Vilijam Hil“ takođe sa 1/2 daje Alkarazu šansu za pobedu, dok Novaku daje 8/5, što je dobitak od 16 evra ako Srbin pobedi.

„Pedipauer“ vam daje 17 evra za uloženih 10 u slučaju Novakove pobede, a 14,44 evra ako pobedi Alkaraz.

Štaviše, od 26 pregledanih kvota, sve kladionice daju veliku prednost Alkarazu u okršaju sa Novakom u petak, što može da bude dodatni podstrek za srpskog igrača.

Ovakvo potcenjivanje nije doživeo ni u nekim okršajima sa Rafaelom Nadalom, a znamo da je Nadal 14 puta podizao „trofej musketara“. Alkaraz i Đoković su do sada igrali samo jedan meč i dobio ga je Španac lani u Madridu u tri seta 6:7 (5), 7:5 i 7:6 (5).

BONUS VIDEO: Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – biće najgledaniji teniski meč ove godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar