Huan Karlos Ferero
Huan Karlos Ferero; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

I u timu Španca poštuju srpskog tenisera.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković obezbedio je polufinale Rolan Garosa nakon što je pobedio Karena Hačanova sa 3:1 u setovima, a time je srpski teniser i vratio drugo mesto na ATP listi.

Srpski teniser će u polufinalu u petak igrati protiv Karlosa Alkaraza, čiji je dugogodišnji trener bivši igrač Huan Karlos Ferero.

PROČITAJTE JOŠ

On je dva dana pred spektakl prokomentarisao ovaj duel.

„Ne mislim da je to prednost, mislim da su obojica najbolji na svetu. Novak ima više iskustva da igra ovaj meč, osvojio je 22 grend slem titule, a Karlos želi da igra taj meč od početka turnira. Spreman je za ovakve mečeve i momente, pokušaćemo da napravimo istoriju korak po korak. Znamo da će Novak dati najbolje od sebe, da će se boriti do poslednjeg poena, pripremiće meč podjednako dobro kao što mi možemo. Biće to tesan meč, Karlos veruje u sebe i da može da pobedi Novaka obojica igraju na neverovatnom nivou“, poručio je Ferero.

Da može da se vrati 20 godina kako bi se pripremao za meč s Novakom, da li bi nešto drugačije radio.

„Potrudio bih se da upoznam sve sa njegovim tehničkim, taktičkim i ličnim stvarima. Videli smo mnogo mečeva između Novaka, Rodžera i Rafe. Što se tiče tehničkih stvari nemoguće je kopirati te stvari, Karlos ima svoje jedinstvene veštine. Veoma je prirodan po pitanju igre na šljaci.“

Nije hteo da otkrije taktiku pred Alkarazov meč sa Đokovićem.

„Ne mogu da vam kažem sve (smeh). Znamo Novaka dobro, pripremite se za taktičke situacije koje ćemo imati u toku meča. Šta raditi ako ne igra dobro kao prethodnih dana, kakav treba da bude stav i drugi detalji. Sve je u detaljima“, završio je Ferero.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar