Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković ima idealan put do završnice US Opena, koji dodatno kroje maratonski mečevi narednih rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je u 2. kolu izbacio Talona Grikspora, koji je u prethodnom kolu igrao petosetni maraton protiv Jana Lenarda Štrufa od tri sata i 41 minut.

To je dodatno uticalo na igru momka koji nema kapacitet da parira Novaku, Đoković je posao završio za 100 minuta, a sada ga čeka Kei Nišikori, stari znanac.

Japanca je nedavno pobedio u dva seta na Olimpijskim igrama, pre poraza od Aleksandra Zvereva, a sada želi da ga savlada na putu do četvrte runde.

Ono što je dobro za Novaka, jeste činjenica da je Japanac proveo četiri sata na terenu protiv Mekdonalda, koji je pao sa 7:6 (3), 6:3, 6:7 (5), 2:6, 6:3.

Moguć je posle Nišikorija duel sa Aslanom Karacevim ili Džensonom Bruksbijem.

Karacev je pobedio Tompsona posle čak četiri sata i 44 minuta igre sa 3-2 u setovima, a 22-godišnji Bruksbi je za četiri sata i 10 minuta igre savladao Tejlora Frica.

Svi teniseri koji su pretnja Novaku u 3. i 4. kolu već iza sebe imaju ozbiljne maratone, za razliku od najboljeg igrača sveta.

Ujedno, Bruksbi je već privukao veliku pažnju pauzom za toalet, u kom je proveo čak 18 minuta. Ukoliko zakaže duel sa Novakom, opet bi došao u žižu teniske javnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar