Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Novak Đoković bio je oduševljen pobedom protiv Talona Grikspora u 2. kolu US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je sa 6:2, 6:3, 6:2 pobedio 121. igrača sveta, daleko bolje je odigrao nego u prvom kolu, kada je protiv Runea bilo mnogo oscilacija i kada su grčevi rivala trasirali put ka pobedi.

Ovaj put, Novak je odigrao dominantno od početka do kraja, čak i kada je bilo loših momenata, „ugasio“ ih je ekspresno.

„Izašao sam na teren sa pravim intezitetom, bio sam fokusiran, bolje sam igrao nego prvi meč. Bila je sjajna atmosfera, uvek je zabavno igrati pred njujorškim navijačima u večernjoj sesiji. Navijači nam mnogo energije daju. Poslednjih 15 meseci su bili jako teški za sve, za sve na svetu, za nas tenisere. Lepo je što ste se vratili“, rekao je Đoković i izazvao ovacije tokom intervjua na terenu.

Samo pet mečeva ga deli od 21. Grend slema, priznao je i da je ovo više psihološki izazov.

„Više je mentalni izazov i emotivni. Fizički se osećam sjajno i mogu da igram nekoliko sati svakog dana, to mi ne smeta. Što se duže igra, ja se osećam bolje i imam više šansi da pobedim. Više je da se nosim sa svime što se dešava van terena, to je teže. Trenutno nisam u Njujorku, ali provodim vreme u gradu pre nego što turnir počne. Ovo je jedan od najzabavnijih gradova, ali kad turnir počne, to je previše za mene. Slavićemo kad dođe vreme za to“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar