Bojan Bogdanović i Aleksej Pokuševski
Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki)

Aleksej Pokuševski je upisao novi start u porazu Oklahome od Jute Džeza sa 109:93, ali je imao nekoliko fantastičnih poteza.

Srpski košarkaš koji može da pokriva četiri pozicije u timu još jednom je pokazao raznovrsnost, košarkašku drskost i finte sa basketa.

PROČITAJTE JOŠ

Pokuševski je na parketu proveo 31 minuta i upisao šest poena uz samo 30 odsto uspešnosti šuta (3/10 iz igre, 0/2 za tri poena), ali je sakupio devet skokova, te jednu asistenciju i ukradenu loptu.

U jednom kontranapadu je pokazao zbog čega mnogi najmlađeg igrača NBA lige vide kao sledeću zvezdu košarkaške.

Povukao je kontranapad, napravio nekoliko koraka i već bio na liniji za slobodna bacanja.

Onda je odlučio da izvede pravi basketaški trik protiv Majka Konlija. Usamljeni igrač Jute je pokušao da zatvori sve prilaze košu, Pokuševski je fintirao da će dodati saigraču (tzv. lažne oči), a onda lagano loptu smestio u koš. Izazvalo je ovo veliku pažnju, pa su komentatori uz smeh govorili o tome.

„Sviđa mi se ovo (smeh). Možete li mi dati još ovog? Prevario je čitavu odbranu“, rekao je jedan od američkih komentatora.

Uz ovaj potez se istakao i jedan šut iz okreta u maniru legendarnog Dirka Novickog. Pokuševski je napravio roling na vrhu kapice, a onda mirno iz okreta pogodio za dva poena.

Ipak, meč je obeležio Bojan Bogdanović jer je as Jute ubacio 22 poena, uz dva skoka i dve asistencije, a veliku pomoć je imao u Klarksonu (18 poena), te Rudiju Goberu koji je uz 16 poena, dodao i 18 skokova, te asistenciju.

U Oklahomi je najefikasniji bio Svi Mihajluk sa 19 poena, dok su po 18 dodali Teo Maledon i Gabrijel Dek.

Juta i dalje ima najbolji skor u ligi, pa prvo mesto može da osigura pobedom u nedelju protiv Sakramenta ili porazom Finiksa od San Antonija.

Rezultati NBA lige

Subota

Vašington – Klivlend 120:105

Detroit – Denver 91:104

Oklahoma – Juta 93:109

Filadelfija – Orlando 122:87

Dalas – Toronto 114:110

Hjuston – Los Anđeles Klipers 122:115

Memfis – Sakramento 107:106

Golden Stejt – Nju Orleans 125:122

Foto: Printscreen Sofascore
Foto: Printscreen Sofascore
Foto: Printscreen Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar