Novak Đoković, Novak Djoković, Rolan Garos, tenis
Foto: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Novak Đoković se u zvaničnom saopštenju koje je potisao ispred organizacije PTPA osvrnuo na poslednje najave iz ATP tura.

Đoković je iskoristio priliku da zahvali svim teniserima na podršsci, nakon čega se osvrnuo na svrhu postojanja Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA):

PROČITAJTE JOŠ...

„Vasel Pospišil i ja smo, zajedno sa stotinama igrača, našim PTPA timom i savetnicima predano radili na ovom pokretu i njegovoj misiji.

Stvorena od igrača za igračem verujemo da su pravičnost i transparentnost procesa donošenja odluka u profesionalnom tenisu biti od koristi ne samo sportu, već će to značiti i svim igračima – i onima koji su u vrhu, ali i onima koji se muče kako bi preživeli – ne samo igračima koje viđate u naslovima. Rast i razvoj će doći kad radimo zajedno na reformi i mentalnom razvoju i prihvatimo inovacije i saradnju.

Sa našim ciljem u mislima, neprestano smo pitali ATP da odloži glasanje za svoj 30-godišnji plan dok god igrači ne razumeju kako će to uticati na njihovo zdravlje, stanje, prava, kao i na pravo na pravičnu platu.

Tri decenije su dug period, koji će imati uticaja na igrače koji sada igraju, ali i na one koji će tek doći. Neophodno je da budemo transparentni kada su u pitanju odgovori na važna pitanja.

Poslali smo brojne zahteve za formalni sastanak sa liderima ATP, poslali smo listu neodgovorenih pitanja. Zamolili smo da prosto bude odloženo glasanje dok ne budemo znali više, i dok ne dobijemo odgovore u detalje.

Nezamislivo je da ATP odluči da nastavi sa glasanjem, kad još uvek nisu ni sami završili sve elemente vezane za taj plan, koji će imati uticaja na zdravlje, stanje, i plate igrača. Imperativ je da naš tim radi u saradnji sa ATP, kako bismo bili sigurni da je taj 30-godišnji plan zaista fer prema igračima. Oni moraju da budu informisani“, stoji u saopštenju PTPA potpisanom od strane Novaka Đokovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar