Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Teniseri i teniserke će na predstojećem Australijan openu morati da poštuju veliki broj pravila, a kazne bi mogle da budu veoma ozbiljne. Novak Đoković se slaže sa pravilima, a čak i ne želi privilegije.

Sva pravila i mere Vlade Australije se moraju strogo poštovati, pa će organizatori prema Novaku Đokoviću i ostalim igračima imati nultu tolernaciju.

PROČITAJTE JOŠ

Kazne idu do 20 hiljada australijskih dolara, a nije isključeno ni krivično gonjenje zbog nekih prekršaja.

Kreg Tili, direktor Australijan opena, objasnio je da će igrači imati svakog dana pet sati slobodno tokom kojih će moći da treniraju i da imaju različite tretmane van smeštaja.

Odluka organizatora u Melburnu je da se podele tri najbolja tenisera i teniserke na svetu (smešteni u Adelejdu) i ostali (smešteni u Melburnu). Kako navodi španska „Marka“ Đoković je nezadovoljan zbog razlike, pa čak Španci navode da postoji mogućnost da odbije da u Adelejd. Do sada je Novak već objasnio organizatorima da ne želi nikakav posebni tretman u odnosu na ostale igrače.

Ovo su najvažnije stavke koje sumira australijski „theage.com.au“.

– Svako ko napusti karantin bez dozvole može biti kažnjen sa 19.000 dolara uz dodatne krivične sankcije.

– Ko prekrši pravila, može da se suoči sa diskvalifikacijom, oduzimanjem novčane nagrade, produženim karantinom, hapšenjem, pa čak i deportacijom, što bi moglo da utiče na to da pojedinac u budućnosti bude u problemu za ponovni ulazak u Australiju u narednim godinama.

– Takođe, svaki prekršaj bilo kog člana nečijeg tima, smatraće se prekršajem samog igrača.

 

Tili je objasnio zbog čega svi igrači moraju da poštuju pravila:

„Bila je to prilično nezgodna vožnja poslednjih šest, osam meseci, a igrači imaju dobar pristup ovom. U potpunosti shvataju implikacije šta će se desiti ukoliko prekrše karantin. Grend slem turniri imaju zaseban set pravila i najvažnije, mi smo rešeni da ih sprovedemo. Igrači moraju da shvate da bi svako kršenje karantina moglo da znači izbacivanje i povratak kući sa ciljem da zaštitimo zajednicu“, naveo je Tili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare