Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Teniski trener Rodžer Rašid rekao je da bi Rodžer Federer zaokružio svoju tenisku priču osvajanjem Olimpijskih igara u Tokiju, a prokomentarisao je i status Đokovića i Nadala.

Čovek koji je trenirao Žo-Vilfrid Congu, Gaela Monfisa, Lejtona Hjuita i Grigora Dimitrova uveren je da Federer i dalje ima snage za još jedan Grend slem trofej, uprkos tome što je na pragu 40. rođendana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako on uspe da ‘mazne’ još jedan Grend slem, možda će to biti Vimbldon. Rolan Garos je fizički iscrpljujuć i zahtevan. Tako da, ako osvoji još jedan, to bi bilo izvanredno, ali da li ga juri svom snagom? Verovatno ne. Da li će hteti olimpijsko zlato – sigurno. I to bi zatvorilo njegovu knjigu u potpunosti“, ocenjuje Rašid u jednom skorašnjem podkastu.

Igračima poput Đokovića i Nadala je prošla godina poremetila ritam, mada je Novak do poznog leta bio neporažen. Za njih dvojicu Rašid kaže da će se još međusobno nadmetati, jer Novak ima 33, a Rafa 34 godine.

Đoković pokušava da stigne rekord Federera i Nadala koji imaju po 20 GS trofeja, dok ih Srbin ima 17.

„Morate da budete svesni da je Novak mnogo mlađi i onda osećate kao da tri Grend slema nisu mnogo i mogu da se stignu. Novak definitivno to ima u svom planu. Rafael Nadal će takođe biti tu još neko vreme. Pre pet godina ljudi su ga otpisivali, govoreći da mu je telo gotovo, a on i sada izgleda jednako jako“, naglasio je Rašid.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar