Foto: EPA-EFE/Antonio Paz

Australijan open je doneo nove odluke po kojima će najveća imena tenisa poput Novaka Đokovića dobiti posebne povlastice.

Ovo se nije dopalo mnogima, a među najglasnijima bio je Žeremi Šardi. Njemu se ne dopada ideja da najbolja tri teniserka i tri tenisrke imaju poseban, privilegovan status u odnosu na ostale kada je u pitanju karantin zbog koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da se Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim nalaze u izabranom društvu u kom će imati dodatne mogućnosti, baš kao i Simona Halep, Naomi Osaka i Serena Vilijams kod dama.

Ovo se nikako ne dopada Francuzu koji smatra da igrači neće imati jednake uslove:

„Ova odluka o najboljih tri igrača dolazi niotkuda i čudno je, da kažem to najblaže moguće. Oni će moći da koriste teretanu u hotelu i moći će da vežbaju što se neće računati u prozoru od pet sati. Svi mogu da izlaze. Gotovo da će moći da žive normalno, već sada imaju previše privilegija. Ako mogu da urade sve više od vas, to neće biti dobra priprema. I čudno je jer u ovom sportu bi svi trebali da budu u istom položaju“, rekao je Šardi za L’Ekip, a upravo je prisustvo teretane u hotelu od 4,5 zvezdica u kom se nalazi i naš as najveća razlika.

Očekuje se da najbolji igrači i igračice budu u Adelejdu 14. januara jer ih očekuje karantin od dve nedelje, a ostali će biti smešteni u Melburnu. Svi koji su smešteni u Adelejdu mogu da povedu više članova stručnog štaba i imaće veću pratnju tokom treninga i mečeva. Grupa iz Melburna može da povede dva člana stručnog štaba i samo jedan trener ima pravo da bude na terenu, što je ogromna razlika.

Adelejd može da primi 50 osoba ukupno, a dozvoljeno je Venus Vilijams da posećuje sestru jer joj je sparing partner.

Podsetimo, Đoković u Melburnu juri devetu titulu šampiona Australijan opena, dok Sofija Kenin pokušava da osvoji drugu grend slem titulu u karijeri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar