Novak Đoković bio je sjajno raspoložen nakon pobede nad Denisom Šapovalovim, a jedna njegova izjava se posebno izdvojila.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je govorio o fleksibilnosti i kako je uspeo da izvodi poteze zbog kojih su ga mnogi poredili sa Spajdermenom.

Poslednjih godinu dana su česte montaže Đokovića kao Spajdermena, upravo zbog te sposobnosti da kliza na travi, a onda odigra poen gotovo iz špage.

Pojasnio je da se sa tim igrači ne rađaju, već da dolazi nakon napornog rada.

„Ne bih rekao da moji treneri i treneri generalno preporučuju klizanje na travi. To je moj autentični potez, koji radim kroz čitavu karijeru na svim podlogama“, rekao je Đoković.

Pojasnio je da je za to zaslužno i skijanje, koje je poznato kao njegova velika ljubav. Više puta je isticao da mu je žao što nije profesionalno skijao jer je na skije stao i pre nego što je držao reket u rukama.

„Mislim da ima veze sa skijanjem, koje sam spomenuo ranije da ima s fleksibilnošću mojih zglobova. Ja sam navikao klizati ako treba da se istegnem do lopte. Devet od 10 igrača to ne bi uradilo na travi. Ja bih radije napravio jedan dugačak korak sa istezanjem nego nekoliko koraka.“

Na kraju se našalio na sopstveni račun i otkrio kako mu je Spajdermen pomogao da usavrši tu veštinu.

„“Ne znam da li je dobro za trenere da uče igrače da to rade jer toga nema u teniskim udžbenicima. S druge strane, proveo sam sa Spajdermenom dosta vremena i on mi je pomogao kad je fleksibilnost u pitanju“, rekao je najbolji teniser planete.

Taj trenutak možete videti na snimku pred vama od 7:10.

Bonus video: Pad Novaka na meču sa Šapovalovim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar