Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Kreg O'Šenesi, nekadašnji član stručnog štaba Novaka Đokovića, analizirao je finale Rolan Garosa u kom je najbolji teniser sveta poražen od Rafaela Nadala.

Srpski igrač nije imao šanse protiv drugoplasiranog na ATP listi koji je meč dobio maksimalnim rezultatom, u tri seta.

PROČITAJTE JOŠ

O’Šenesi, poznatiji kao „stručnjak za brojeve“, konstatovao je da je Nadal dominirao u svim statističkim parametrima.

Ipak, u jednom je Novak bio veoma blizu, a to su poeni koji su trajali pet ili više udaraca.

U tom segmentu Nadal je imao minimalno bolji rezultat, 53:52, dok je njegova prednost bila velika u poenima koji su trajali maksimalno četiri udarca.

I to je donekle bilo jasno, Nadalu odgovaraju kraći poeni, a u celom meču je veliko iznenađenje bilo to što je Novak insistirao na tome da brzo pokušava da završi razmene.

Veliki problem za Đokovića bio je i prvi servis, pošto je osvojio svega polovinu poena posle početnog udarca, dok je taj procenat pao ispod 50 odsto u slučajevima kada je igru morao da započinje drugim servisom.

O’Šenesi je konstatovao i da je srpski teniser najviše grešaka napravio posle trećeg udarca u razmeni, te prvim udarcem posle servisa, koji je Nadalu doneo čak osam direktnih poena.

Analitičar je podsetio na duel dvojice najboljih tenisera sveta sa Australijan opena, kada je Đoković napadao Nadalov bekhend, što je Španac uspeo da neutrališe u Parizu.

Kao najveći problem, O’Šenesi je naveo Đokovićevu nemogućnost da pronađe pravi plan akcije na terenu, odnosno strategiju i taktički pristup duelu sa najboljim igračem na šljaci.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare