Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

Novaka Đoković je napravio veliku promenu po dolasku u Australiju.

Novak Đoković se na prvom treningu u Adelejdu pojavio sa novim fizioterapeutom Kladuiom Cimaljom.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je preneo „Sport klub“ Đoković se rastao sa Ulisesom Badiom jer nije došlo do dogovora o nastavku saradnje.

Cimalja je viđen već na prvom treningu u Australiji, a on je inače profesor na akademiji za osteopatiju u Torinu. Donedavno je sarađivao sa Brendonom Nakašimom, a bio je u timovima Miloša Raonića i Janika Sinera.

Napisao je i knjigu „Sportska masaža i komplementarne tehnike“.

Đoković od 2. januara igra na turniru iz serije 250 u Adelejdu, a zatim sledi putovanje za Melburn i takmičenje na Australijan openu.

Badio je omiljeni Novakov čovek u Srbiji jer je vedrog duha, uvek je pozdravljao ljude sa tri prsta, a nekoliko puta je fantastično uspeo da oporavi Đokovića, poput Australijan opena 2021. godine. Tokom te godine za španski „As“ govorio o saradnji sa Srbinom.

On je Novakov čovek od poverenja bio dugo, a od 2017. godine je u timu Đokovića.

Badio je specijalista je za povrede ruku, upoznat je sa kineskom medicinom i zanima ga nutricionizam, sve se to poklapa sa Novakovim afinitetima, ali i činjenicom da mu je bio potreban neko ko će znati da ga izvuče iz krize i povrede.

Đoković je zbog te povrede i problema sa laktom i ramenom postao i velika motivacija za Ulisesa.

„Ima takvu fizionomiju da može da dostigne neverovatan nivo istezanja. Te vežbe su ključne, radimo ih četiri puta dnevno. Nole je imao povredu koju zasad dobro kontrolišemo. Doneo je najbolju moguću odluku da pauzira do kraja sezone, jer smo dobili vreme da napravimo plan rada i da ne pogrešimo u načinu terapija. Jedva čeka da se vrati na teren“, naglasio je Badio.

Pojasnio je jednom prilikom i kakav je Novak lično.

„To je teško pitanje, jer bi trebalo dugo da se razgovara. Ali on je veoma inteligentna osoba, veoma duhovna. To nas čini da imamo vezu koju ja nazivam jin i jang, jer unutar jednog postoji crno i belo. Novak je veoma dobra osoba, veoma osetljiva, koja sagledava sve detalje. I nikad nije zadovoljan, zato je šampion.“

Govorio je i o nepravedno lošoj slici Đokovića u javnosti.

„To se dešava svima nama u životu. Pre nego što vidite nekoga kao lošeg momka u filmu, samo pogledajte sebe. Ko je bezgrešan, neka prvi baci kamen. Pričaš o osobi koju ne poznaješ i to me često boli, jer ako ga napadnu, ja to shvatam lično. U svakom slučaju, poznavajući ga, može biti čak i nešto povoljno jer mu može dati snagu. Onda naučiš nešto iz toga i ne shvataš to kao nešto negativno, pretvoriš u pozitivno.“

BONUS VIDEO Sjajan ritern Đokovića za osvajanje prvog seta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar