EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Najbolji srpski teniser Novak Đoković govorio je da ne planira da se povuče i objasnio do kada će ga to raspoloženje držati.

Đoković je nedavno stavljen na listu učesnika Australijan opena, gde bi trebalo da proba da vrati krunu neslavno izgubljenu ove godine, deportacijom iz Melburna.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak nije ni dobio šansu da brani trofej koji je osvajao devet puta, a na „Asiks samitu“ je između ostalog pričao i o ciljevima za narednu sezonu.

„Tokom karijere bio sam veoma srećan da ostvarim mnoge stvari i osvojim najveće trofeje u ovom sportu. I dalje sebi dozvoljavam da sanjam velike stvari. Na svakom turniru na kom igram želim da pobedim. Najveći cilj su mi grend slemovi i masters titule, volim da igram i za svoju zemlju jer to budi najlepše emocije u meni. Nastavljam dalje“, jasan je Đoković.

Dodao je da mu je najveći cilj za narednu sezonu da ostane zdrav pre svega.

Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

„Najveći cilj u sledećoj sezoni i onim koje dolaze posle, jer ne znam koliko ću još igrati, jeste da ostanem zdrav i da igram na najvišem nivou. Ne vidim sebe kao profesionalca koji igra, a da nije jedan od favorita da osvoji grend slem titule ili jedno od mesta u vrhu. Ne vidim sebe kao 25. na svetu i da igram na srednjem nivou. Želim da igram na najvišem nivou, to je nešto što zahtevam od sebe i to moj tim traži od mene“, istakao je Novak.

Možda zvuči čudno, ali sa 35 godina kaže da trenira kao da tek treba da se afirmiše, sa maksimumom mogućnosti.

„Morate da se prilagodite na razliku u godinama i da se nosite sa mladima koji su željni uspeha, motivisani i veoma snažni. I dalje sam tu i osećam da sam mlad poput njih“, tvrdi srpski igrač, koji ističe da mu je ova sezona bila izazov na više načina.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

„Počela je onako kako nisam očekivao, tako nešto nisam pre doživeo, tako da mi je trebalo nekoliko meseci da nađem ravnotežu na terenu mentalno, fizički i emotivno, kako bih bio u stanju da igram tenis onako kako želim. Nisam imao punu sezonu, bilo je uspona i padova, bilo je zagrevanja, priprema, pa potom odmaranja, tako da mi je drago da sam igrao nekoliko posednjih meseci u godini tenis visokog nivoa, posebno u dvorani“.

Napominje i da mu je drago što je sezonu završio sa stilom, te da nije umoran kao nekih ranijih godina, jer je manje igrao.

„Želeo sam da sezonu završim sa stilom i da taj momentum prenesem na narednu godinu. Osećam da se nisam iscrpeo ove godine kao nekih ranijih sezona, možda zato što nisam igrao mnogo, tako da sam uzbuđen zbog početka nove sezone sa željom da ostvarim dobar, pozitivan rezultat“, zaključio je srpski teniser.

BONUS VIDEO: Novak se razjario, pa zbog bizarne greške opsovao protiv Kresija u Parizu

Komentari

Svi komentari (0)