Foto: Tanjug / AP Photo/Aurelien Morissard

Italijanska teniserka Jasmin Paolini plasirala se u finale Rolan Garosa, pa posle uspeha karijere nije mogla da krije sreću.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Ona je u polufinalu uspela da zaustavi zahuktalu mladu Ruskinju Miru Andrejevu, koju je pobedila sa 6:3 i 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mnogo sam srećna, sjajno je biti u grend slem finalu, deluje mi nemoguće, ali istinito je“, rekla je Paolini, koja je na turnir došla kao 15. igračica planete.

Italijanka ima 28 godina i sebe opisuje kao običnu osobu koja se veći deo svog života bavi „belim sportom“.

„Lagana sam osoba, ništa posebno, normalna sam, to sam ja. Počela sam da se bavim tenisom sa pet godina i zaljubila se. Dobro se osećam kada igram tenis. Teško je pitanje jesam li se zamišljala ovde. Gledala sam slem finala, gledala sam druge Italijanke kako osvajaju titule, ali da to budem ja… Želela sam, ali bilo je teško. Sada je to za mene nešto ludo, srećna sam i iznenađena“, priča Paolini.

Opisala je potom i svoj prvi teniski san, priznajući da to nije bilo prvo mesto na svetu, kao nekima od asova iz muškog tenisa poput Novaka Đokovića ili Janika Sinera.

„Kada sam počela da igram, samo sam uživala, nisam previše sanjala. Kada sam počela da treniram ozbiljnije, želela sam da budem profesionalka. Nisam sanjala o broju jedan, o slem titulama, nikada nisam sanjala tako veliko. Možda sam se nadala da budem u top 10, ali nisam zaista verovala u to. I onda posle nikada nisam razmišljala predaleko – to i nije tako pozitivno, jer treba sanjati, ali ja sam i u mislima uvek išla korak po korak. Za mene je iznenađujuće da vidim Noletov intervju kada je sa sedam godina rekao kako želi da osvoji Vimbldon. Za mene je to nešto neverovatno, ja to nisam mogla. Ili Janik kada je sa 15 godina rekao da želi da bude broj 1. Ja sam sada ovde i mnogo sam srećna, ali malo sam drugačija osoba“, ističe Paolini.

Probala je da objasni i kako se osećala u meču sa tinejdžerkom koja je izbacila Arinu Sabalenku s turnira.

„Danas sam bila mnogo nervozna… Bilo je drugačije protiv Mire u poređenju sa Jelenom.. Izgubila sam od Andrejeve pre mesec dana, veoma je konstantna. Probala sam da lepo udaram loptu, da trčim, da igram poen po poen. Kada sam napravila brejk u prvom setu, odmah sam se osetila bolje, i počela bolje da igram“, kazala je Italijanka, pa se prebacila na temu samopouzdanja.

FOTO: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

„Moj nivo raste kada imam samopouzdanja, tada više verujem u pobedu, što na kraju pravi razliku. Kada nemaš samopouzdanja, mnogo je teže, ovo je sport čija je suština u mentalnom – kada gubiš, teško je. Kada pobeđuješ, samopouzdanje raste, udaraš dublje, manje grešiš, komforniji si i da rizikuješ“.

Protivnica u finalu će joj biti Iga Švjontek, koja je do borbe za titulu stigla veoma ubedljivo, u skladu sa svojom reputacijom na šljakastim podlogama.

„Pokušavam da govorim na poljskom, ali pomalo sam stidljiva, ne osećam da baš odlično znam. Čestitam joj na titulama, i ona je meni čestitala posle Dubaija, poželimo jedna drugoj sreću. Neverovatno je i ludo šta rade vrhunski igrači poput Ige, Noleta, Sinera, da iz dana u dan, iz nedelje u nedelju igraju sjajno. Iga je neverovatna igračica – mlada, a već je toliko toga postigla. Mnogo je poštujem, probaću da uživam u tom trenutku, da probam da igram dobro, da se pokažem u pravom svetlu“, uverava Paolini.

O svom napretku kaže da je to bio čitav proces, dok je pred turnir osećala mnogo nervoze.

„Mnogo smo razgovarali pre turnira, bila sam nervozna na treninzima, mnogo tenzije. Pričala sam i sa Rencom, da bolje razumem svoja osećanja. Sara mi mnogo pomaže, pomaže mi i to što igram dubl s njom (Sarom Erani prim. aut), daje mi savete, veoma je pametna“, objasnila je italijanska igračica koja će finale sa Švjontekovom igrati u subotu.

BONUS VIDEO: Nova.rs posetila kliniku u kojoj je operisan Đoković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar