Novak Đoković na Rtnju
Novak Đoković na Rtnju; Foto: Screenshot Instagram rtanjadventure

Otišao je na jedno od mesta o kojima se ispredaju svakakvi mitovi i legende.

Novak Đoković, trenutno šesti teniser sveta, odlučio je da pobegne iz beogradske gradske gužve i vrućine i da se uputi na Rtanj.

PROČITAJTE JOŠ

Proveo je prethodnu nedelju trenirajući na teniskim terenima na Dorćolu, a onda je odlučio da se popne na Rtanj.

Nekoliko puta je i ranije meditirao na ovom mestu kom se rado vraća jer ima posebnu energiju i kaže da tu oseti pravi mir.

Tamo je teniser sreo Hristinu Popović, srpsku glumicu, i njenu ćerku Luču. Hristina je objavila zajedničku fotografiju uz poruku koja se mnogima dopala.

„Artur Klark je za Rtanj rekao da je pupak sveta. Mesto gde se čuda dešavaju. Naš san se danas ostvario. Hvala Kosmosu“, napisala je Popović. Klark je jedan od najpoznatijih pisaca naučne fantastike svih vremena i čovek koji je pomerio granice žanra do tada neviđenih visina.

Ovako je ranije Đoković pisao o Rtnju.

„Srećan Veliki petak. Veliki petak na Velikom Rtnju. Simbolično i snažno. Rtanj je planina koja je puna misterija ali i izuzetno jake energije. Rtanj je mnogo bitan za naš narod. Što se više duhovno uzdižemo, to će nam se tajne Rtnja više ukazivati.

Simbolično, penjanje na vrh planine predstavlja brojne mentalne i fizičke izazove. Kada se čovek popne na vrh, zadovoljan je i ponosan. Međutim, jedino kada se zastane, uživa i ceni čitavo putovanje do vrha, onda i to ‘osvajanje’ vrha ima više smisla i ispunjavajuće dejstvo na čoveka“, napisao je Đoković.

BONUS VIDEO Đoković o suzama: Sve mi se nakupilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)