Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Najbolji teniser planete Novak Đoković sprema se za takmičenje na turniru u Rimu i već u drugom kolu čeka ga ozbiljan izazov, ali još jače rivale imaju ostali srpski igrači.

PROČITAJTE JOŠ:

Žreb za masters u prestonici Italije održane je u subotu od 11.30 i objavljeni su parovi potencijalnih četvrtfinala i nadalje, a onda je formiran i kostur turnira.

Očekivano, Rafael Nadal i Đoković su na različitim stranama kostura, pa ne mogu jedan na drugog pre završnice turnira, ali će Srbin i pre toga imati Danijela Evansa na putu.

Naravno, pod uslovom da Evans u prvom kolu pobedi Tejlora Frica, što ne bi bilo iznenađenje s obzirom na Denovu formu.

Britanac u poslednje vreme igra odlično, a Đokovića je izbacio sa mastersa u Monte Karlu. Ni Nadalu neće biti lako u drugom kolu, mada je, kao i Novak, slobodan u prvom.

Rafu u drugoj rundi čeka Janik Siner ili Ugo Umber. Favorit je svakako talentovani Italijan koji u prvom kolu mora da pobedi Francuza.

Od mogućeg četvrtfinala Dimitrov bi mogao da bude rival Đokoviću, a u polufinalu možda Mateo Beretini ili Stefanos Cicipas.

U tom delu žreba je i Dušan Lajović, koji u prvom kolu igra protiv Džona Milmana i onda ide na Bazilašvilija ili Beretinija.

Filip Krajinović je dobio još težeg protivnika u prvom kolu jer se suprotstavlja Feliku Ože-Alijasimu, a ništa bolje nije prošao ni Miomir Kecmanović.

Njemu će rival biti Aslan Karacev, dok će Laslo Đere na Pabla Karenjo-Bustu u prvom kolu. Ako Kecmanović prođe Karaceva, čeka ga još jedan Rus, Danil Medvedev u drugom kolu.

Đereov mogući rival u drugoj rundi je Fabio Fonjini ili Kei Nišikori, a Krajinović ide na Dijega Švarcmana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare