Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Ove subote je održan žreb za masters u Rimu koji počinje u ponedeljak 10. maja.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je slobodan u prvom kolu, dok ga u drugom čeka bolji iz duela Danijela Evansa i Tejlora Frica, dok bi u trećem kolu mogao da odmeri snage sa Grigorom Dimitrovim.

Po projektovanom četvrtfinalu Đoković, koji je prvi nosilac, trebalo bi da se sastane sa Stefanosom Cicipasom.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko bi Novak prošao do polufinala, protivnik bi mu bio Andrej Rubljov ili Dominik Tim, naravno ukoliko svi favoriti nosioci opravdaju svoje uloge i svoju poziciju na ATP listi.

U drugom delu kostura u kom je najbolje plasirani nosilac Rafael Nadal, su još i Saša Zverev kao i Medvedev i Švarcman. Rafa bi u projektovanom četvrtfinalu trebalo da igra baš protiv Zvereva koji ga je dobio u Madridu takođe u četvrtini finala. Medvedev i Švarcman bi takođe trebalo da igraju četvrtfinale.

Đoković u prestonici Italije juri šesti trofej, a ujedno i brani titulu osvojenu prošle godine. Cicipas je ove godine osvojio prvi masters trofej u Monte Karlu i spada u red igrača koji igraju sjajno na šljaci. Dominik Tim je igrač koji se smatra trećim najboljem „šljakašem“ nakon Rafe i Novaka, pa nema dileme da će Novak imati trnovit put do uspeha.

Više trofeja od našeg asa od aktuelnih igrača ima samo „Kralj šljake“ jer je Nadal svoje ime na peharu ispisao do sada devet puta.

Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv Feliksa Ože-Alijasima, Miomir Kecmanović ide na Aslana Karaceva, Laso Đere će odmeriti snage sa Pablom Karenjom Bustom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare