Foto: Screneshot Instagram eternally_proud_of_novak

Novak Đoković se danima nalazi u Marbelji gde vredno trenira za početak sezone. Ipak, još uvek nije poznato kada zaista i planira da otpočne sezonu. Snimci koji su se pojavili ohrabruju navijače da bi to moglo da bude veoma, veoma brzo.

Najbolji teniser današnjice i vlasnik mnogih rekorda se ne skriva od očiju javnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Svi navijači koji žele mogu da isprate njegov trening u ovom španskom gradu, iz kog je najčešće Novak u poslednje vreme i polazio na trijumfalne pohode.

Još uvek se ne zna da li će učestvovati na Australijan openu od 17. do. 30. januara na kome bi mogao da dođe do 10. titule u Melburnu (aktuelni je šampion) i do 21. uopšte.

Đoković trenira punim intezitetom što se vidi po snimcima koji se pojavljuju iz Španije, a nakon napornih treninga ima i vremena za odmor.

Tako je snimljen kako nakon jednog treninga igra popularne „kocke“ sa članovima njegovog tima. Sa strane su ih posmatrali Ulises Badio, fizioterapeut našeg asa, te Pepe Imaz, čovek koji je neretko bio omražen u Srbiji. Upravo se pretpostavlja da je Novak trenirao na terenima akademije koju drži Imaz.

Sve ovo svedoči da Đoković ne brine zbog svega što se dešava i da strpljivo radi na sebi.

Ko je Pepe Imaz?

Sećate se Pepea Imaza? Većini u Srbiji nije bio omiljen i s ove distance, nije ni čudno zašto.

Španac propoveda filozofiju mira i ljubavi, koja Novaku na terenu nije donosila bogzna šta u periodima kada je bio u krizi.

Imaz je bio deo Đokovićevog štaba i u onom periodu kada to nije bio Marjan Vajda, sa kojim se Đoković razumeo i, što bi naš narod rekao – zna u dušu.

Onaj Novak koji je veoma bučno pokazivao osećanja, pretvorio se u hladnog, rezervisanog igrača i verovalo se da deo „zasluge“ za to ima upravo Imaz.

Novak i Beker se pozdravljaju, Imaz je iza u belom, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Pepe se prvi put pojavio u Novakovoj blizini zahvaljujući bratu Marku Đokoviću. Marko je bio povređen, godinu dana je bio van takmičenja, pa mu je Karlos Gomez, kolega teniser u to vreme predložio da upozna Imaza u Marbelji.

„Kad sam ga upoznao, kao što je u Srbiji običaj, pružio sam ruku, ali Pepe me pitao može li me zagrliti. Istina je da sam u početku bio malo zbunjen ali rekao sam da može, i potom, počeo sam neutešno da plačem. U tom tačnom trenutku shvatio sam koliko sam bio loše“, ispričao je Marko proletos za „El Mundo“.

Trebalo je da se vodi mantrom da „voli sebe“, pa Marko kaže da mu je jedino Imaz pomogao i time sebe, očekivano ili ne, približio i Novaku Đokoviću. Za Mundo Deportivo je Španac jednom objasnio i kako iz svoje perspektive…

Preko njegovog brata Marka. Pokušavao je da postane profesionalac, imitirao je svog brata i dve godine je bio depresivan. Počeo je da sarađuje sa mnom i nakon pet dana je primetio važnu promenu. Novaka je zanimalo odakle potiče ta promena. Želeo je i sam da nauči“, kaže Imaz.

Foto: EPA/SERGIO BARRENECHEA

Novak je počeo da grli drveće, da se više okreće ljubavi i miru pre pet godina, a bilo je i zluradih komentara da više ne nosi krstić oko vrata.

Endi Mari je 2016. godinu završio na prvom mestu, iako je Novak dominirao do Rolan Garosa, a javila se i kriza motivacije.

Pisalo se da je i tadašnji trener Boris Beker rekao svom teniseru „Ili Pepe Imaz, ili ja“, dok je guru, suprotno tome pričao „Beker je fantastično ljudsko biće“.

Na kraju se, posle još oko godinu dana mučenja sa motivacijom i povredama, u Đokovićev tabor vratio Vajda i stvari su ekspresno te 2018. krenule nabolje, ka vrhu.

BONUS VIDEO Đokovićeva 20. grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar