Foto: Tanjug/Steven Paston/PA via AP

Tvrdoglavo se drži tog svog uverenja i ne odstupa ni za jotu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković kaže da neće odustati od svoje namere da ne ide na US Open ako je uslov vakcinacija protiv koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

On je o tome odgovorio na pitanje pred početak Vimbldona, na kom će pokušati da osvoji četvrti uzastopni trofej Vimbldona.

„Još uvek imate vremena da se vakcinišete pre Njujorka, da biste imali vremena da stignete na US Open, da li je vaš um potpuno zatvoren za takvu opciju“, pitali su Novaka i kratko je odgovorio sa: „Da.

„Za sada mi nije dozvoljeno da uđem u SAD, tako da mi je to ovde dodatna motivacija da odigram što bolji turnir. Što se mene tiče, ja bih voleo da odem u SAD, ali na današnji dan to nije moguće. Ne mogu mnogo toga da uradim, na američkoj je Vladi da li će dozvoliti ulazak nevakcinisanim ljudima u zemlju“, rekao je Đoković.

On je zimus deportovan iz Melburna i nije mogao da brani titulu Australijan Opena.

Foto: Tanjug/Steven Paston/PA via AP

Pred odlazak tamo verovao je da su mu dokumenta o medicinskom izuzeću za nevakcinisane sportiste, dovoljna da može da se takmiči.

Pravila koja su ustanovili Australijanci, oni su i promenili, pa je Đoković završio u imigracionom pritvoru, a onda i u avionu na putu ka Srbiji.

Nakon toga je za BBC otvoreno rekao da je spreman da se odrekne titula ako je uslov da se vakciniše i zato nije bio na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

BONUS VIDEO: Novaku Đokoviću tekla krv, navijači zviždali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare