Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Rolan Garosa nakon ubedljive pobede protiv Ričardasa Berankisa rezultatom 6:1, 6:4, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je dominirao od početka do kraja i odigrao gomilu spektakularnih poena, pa sa puno samopouzdanja ide na najtežu prepreku do sada, talentovanog Italijana Lorenca Musetija.

Velika nada italijanskog tenisa je u pet setova eliminisao zemljaka Marka Čekinata i biće najveći test do sada u Parizu za srpskog tenisera.

U prvom setu je Đoković prosto pregazio Berankisa. Publika se još nije ni smestila, a već je bilo 5:0. Pogađao je Novak iz svih pozicija i ređao viner za vinerom, a Litvanac je uspeo samo da osvoji jedan gem kako bi izbegao gubitak seta sa nulom.

U drugom setu je viđena veća borba.

Foto: Tanjug/AP

Berankis je postao agresivniji, počeo više da napada i to je rezultiralo i osvajanjem gemova. Ipak, u petom gemu je Đoković uspeo da dođe do brejka, a do kraja seta su serveri bili sigurni, pa je Novak rezultatom 6:4 došao do dva seta viška.

U trećem setu smo gledali scenario iz prvog.

Novak je nastavio da „crta“ po terenu i da izluđuje Litvanca vinerima i sjajnom defanzivom što je ubrzo rezultiralo vođstvom od 4:0. Berankis je uspeo da osvoji jedan servis gem i čak da u narednom na servis Đokovića prvi put dođe do izjednačenja, ali to je bilo sve što smo videli, jer je samo koji minut kasnije sve bilo gotovo još jednim brejkom Srbina.

On je na ovaj način postavio i rekod u Parizu, jer je 12 puta uzastopno uspeo da se plasira u osminu finala Rolan Garosa što niko do sada nije uspeo da uradi.

Sva dešavanja ste mogli da ispratite na blogu Nova.rs.

Đoković – Berankis 6:1, 6:4, 6:1

6:1, 6:4, 6:1 KRAJ! Novak je u osmini finala

Još jedan gem u kojem je Novak sjajno riternirao, što je za kratko vreme dovelo do meč lopti koje Novak koristi i dolazi do lake pobede.

6:1, 6:4, 5:1 Đoković na korak od pobede

Po prvi put smo videli jedan neizvestan gem na servis srpskog tenisera. Uspeo je Berankis agresivnimudarcima da dođe do 40:40, ali je Novak ponovo izveo magiju. Drop-šotom je došao do prednosti koju je Litvanac uspeo da riternom neutrališe. Ipak, samo dva poena kasnije, Đoković uspeva da osvoji gem i dođe na samo korak od osmine finala.

6:1, 6:4, 4:1 Litvanac nekako do gema

BVisio je brejk u vazduhu, Đoković je imao i brejk loptu, ali je Berankis uspeo nekako da se isčupa i još malo produži ovaj meč.

6:1, 6:4, 4:0 Gazi Đoković

Novak se igra sa Litvancem, potpuno nemilosrdno osvaja svoje servis gemove. Kada Novak servira, Berankis statira.

6:1, 6:4, 3:0 Novak lomi Berankisa novim brejkom

Delovalo je da će se Litvanac upisati na semafor u trećem setu, ali je posle 40:15, Novak otišao na neke druge visine. Dolazi do brejk lopti, a drugu koristi nakon što je vratio nekoliko neverovanih loptica, da bi sve završio vinerom.

6:1, 6:4, 2:0 Nastavlja se dominacija

Ponovo je Đoković bio sjajan u svom gemu. Berankis jednostavno ne dolazi ni blizu brejk lopti, a duzimanje servisa deluje kao misaona imenica.

6:1, 6:4, 1:0 Brejk  na startu, Novak želi što pre da završi

Odmah je stavio so znaja Berankisu naš teniser da ne želi da bude još dugo na terenu. Došao je brzo do dve brejk lopte i odmah prvu iskoristio.

6:1, 6:4 Novak vinerima do 2:0 u setovima

Ponovo je Srbin briljirao i pogao šta je hteo. Berankis nije imao nikakvu šansu i sada je 2:0 u setovima.

6:1, 5:4 Ne predaje se Litvanac

Berankis je sa nekoliko odličnih udaraca lako došao do 40:15, ali je Novak ponovo izveo magiju i sjajnim lobom i smečom smanji prednost. Ipak, Litvanac odgovara efektnim vinerom i osvaja još jedan gem.

6:1, 5:3 Đoković uzvraća istom merom

Kao i njegov rival i Novak je za kratko vreme bez izgubljenog poena došao na korak od osvajanja drugog seta.

6:1, 43 Berankis osvaja prvi gem sa nulom

Najbolji gem u meču litvanskog tenisera. Odličnim servisima je Berankis zaustavio seriju Đokovića.

6:1, 4:2 Novak potvrdio brejk

Prelepa igra našeg tenisera. Nekoliko sjajnih vinera podiglo je publiku na noge.

6:1, 3:2 Đoković do prvog brejka u drugom setu

Uspeo je Novak da pronađe svoj prepoznatljivi ritern i da lako stigne do vezan brejk lopte. Litvanac je prvu spasao, a kod druge j Đoković neverovatnom defanzivom naterao Berankisa da promaši zicer i tako izgubi servis po prvi put u drugom setu.

6:1, 2:2 Novi lak gem Đokovića

Ponovo je bio dominantan u svom servis gemu srpski teniser. Berankis za sada ne dolazi ni blizu brejk lopte.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camu

6:1, 1:2 Razigrao se Litvanac

Kao da je dobio dodatnu dozu samopouzdanja, ali Litvanac sada mnogo više pogađa i vezuje drugi gem na svoj servis za novu prednost.

6:1, 1:1 Novak siguran na svom servisu

Lako je Đoković nakon dobrih servisa završio još jedan gem i došao do izjednačenja.

6:1, 0:1 Berankis po prvi put vodi

Krenulo je izjednačeno u prvom gemu. Novak je na 30:30 promašio zicer, što je Litvanac iskoristio da povede sa 1:0.

6:1 Novak osvaja prvi set!

Kakva partija Đokovića. Još jedan gem u kojem rivalu nije dao ni promil šanse, a sve začinio sjajnim poenom na mreži za 1:0 u setovima.

5:1 Litvanac se „upisao“ na semafor

Krenuo je furiozno u ovaj gem Berankis i krenuo da igra agresivnije. Počeo je da juri vinere i da izlazi na mrežu što mu se isplatilo. Došao je do 30:0 pa do 40:15, nakon čega je usledio i odgovor Đokovića sjajnim vinerom. Ipak Berankis je odigrao oličan poen, prošetao Đokovića po terenu i uzeo prvi gem.

5:0 Đoković nastavlja da gazi Litvanca

Nastavio je Novak da dominira na terenu, za nekoliko sekundi je došao do 40:0, a onda napravio dve greške. Međutim, nije bilo nikakve drame, i naš teniser je lako došao do novog gema. Publika ga je nagradila jakim aplauzom.

4:0 Novi brejk Novaka

Berankis je izgubio i ono malo samopouzdanja koje je imao. Iako je odigrao nekoliko dobrih udaraca, Đoković stiže sve, a posebno je to bilo evidentno u poenu za 0:30. Uspeo je da dođe do izjednačenja u gemu, ali je Novak ponovo „ispalio“ vrhunski drop-šot koji je Litvanac mogao samo da pošalje u mrežu. Usledila je brejk lopta koju Novak sjajnom bekend paralelom pretvara u novi brejk.

3:0 Potvrda brejka, furiozan start

Ponovo je bio siguran na svoj servis Đoković. Ovoga puta je prepustio samo jedan poen Litvancu koji nema rešenja i pravi veliki broj grešaka već na početku razmena u poenu.

2:0 Brejk Novaka

Igrale su se razmene na servis Berankisa u prva dva poena. Kod prve je Novak napravio grešku, ali je u drugom poenu odigrao sjajnu kratku loptu i osvojio ga. To je stavilo veliki pritisak na Litvanca koji je pogrešio u sledeća dva poena i Đokoviću je omogućio dve brejk lopte.

1:0 Siguran start Novaka

Došao je Novak do prvog gema u meču. On je bio taj koji je diktirao tempo u svim poenima, aLitvanac je došao do ddva poena nakon neiznuđenih grešaka Đokovića. Novak je odservirao i jedan as.

Prohladno vreme u Parizu

Temperatura u glavnom gradu je Francuske, a trenutno je i prilično vlažno što znači da će loptice biti teže i sporije. To bi trebalo manje da odgovara našem teniseru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar