Novak: Nikad nismo prešli crvenu liniju u Beogradu

Tenis 18. jun. 202016:32 > 16:34
Podeli:
Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novak Đoković nije krio oduševljenje što će se ove godine ipak održati US Open i Rolan Garos, a još jednom se osvrnuo na "Adrija tur" koji se posle Beograda održava u Zadru predstojećeg vikenda.

„Znam da je bilo i nekih kritika, posebno sa Zapada tipa ‘zašto je toliko ljudi, zašto nemamo socijalnu distancu, šta se dešava, zašto su ovakvi događaji usred veoma teških pandemija na zapadu…’. Ali, znate, teško je da objasnite ljudim ljudima da je situacija u Srbiji i okolnim zemljama zaista drugačija u odnosu na Ameriku ili Veliku Britaniju. Pridržavali smo se pravila i mera koje su regulisale vladine institucije i Javna zdravstvena ustanova“, naglasio je Đoković i dodao:

PROČITAJTE JOŠ

„Nikada nismo prešli liniju, uvek smo čekali da nam daju zeleno svetlo, prošli smo kroz sve procese i rezultat svega toga je zadivljujući. Izuzetno sam zadovoljan, zahvalan svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji u vrlo kratkom roku za ovakav događaj. Obično vam je potrebno najmanje tri do šest meseci, a mi smo uradili za tri do četiri nedelje. To je ogroman napor, ogroman uspeh, i mislim da je to pozitivna slika za sport uopšte. Važno je da nastavimo da radimo sve što možemo da pružimo mogućnosti igračima u regionu i na kontinentu, a nadamo se da će se uskoro takmičiti i u svetu, zaraditi novac, bodove i živeti od ovog sporta kao što to radili tokom karijera“.

Prvog tenisera sveta posebno raduju vesti iz SAD i Francuske – dva grend slema ipak će se igrati ove godine.

„Izuzetno sam srećan i uzbuđen što vidim da svi turniri, posebno grend slemovi, kreću u organizaciju. Mislim da je fantastična vest da se vraća sezona. Siguran sam da govorim u ime svih igrača, ljubitelja tenisa i onih koji su uključeni u teniski ekosistem. Na ovo smo čekali svih ovih meseci! Nadali smo se i molili da se sezona nastavi vrlo brzo“, rekao je Đoković u razgovoru sa Matsom Vilanderom i Aleksom Korečom koji će biti ekskluzivno emitovan 25. juna na „Eurosportu“.

I Novak je, kao i mnogi, u prvo vreme virusne krize bio skeptičan da će organizatori uspeti da preskoče sve prepreke.

Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Mislim da je mnogo ljudi bilo skeptično, posebno prema događajima u SAD, s obzirom na to kroz šta je ova zemlja prolazila tokom pandemije. Veoma nam je drago što se to dešava, naravno, i vrlo je važno što otvaramo radna mesta i pružamo mogućnosti igračima da se takmiče. Jer na kraju dana, to radimo! Kao teniski profesionalci, volimo sport, strastveni smo u tome, nedostaju nam takmičenja i putovanja, a na kraju, nedostaje nam i sezona. Mislim da je ovo vrlo pozitivna vest“.

Nada se da će se na US Openu, kako i dolikuje velikom turniru, okupiti teniski krem.

„Očigledno je da su propisi i mere prilično strogi, posebno u Južnoj Americi, odakle grači neće moći da putuju iz svojih zemalja. Nadam se da će se to promeniti. ATP, USTA i svi rade na tome. Najgori scenario je da sve ostane ovako, ali ima vremena. Nadam se da će svaki igrač koji učestvuje, izabran po rangiranju, imati priliku da doputuje u SAD i takmiči se. To je veoma važno jer je temelj ATP i osnova međunarodnog tenisa. Svi ćemo zajednički da se potrudimo da ovo bude prioritet. Nadajmo se da će se u naredna dva meseca neka od tih ograničenja malo opustiti i da ćemo imati sjajan turnir“.

Đoković je dodao da je uzbuđen što će se vratiti u Pariz.

„Naravno, Rolan Garos je prešao na različite datume u kalendaru i drago mi je što su uspeli, jer razumem komplikacije i izazove koji stoje iza organizacije turnira. Super je što ćemo ove godine imati pokriven ‘Filip Šatrije’. Ovo je jedan od najvažnijih i najlepših turnira na svetu. Uživam na njemu i jedva čekam da se vratim“, dodao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar