Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Nova.rs

Završio je trening, osmehnuo se, pogledao šta rade deca i pomogao im u novom hobiju. A Vimbldon je odlučio da napravi provere usred dana.

Grafika: Slađana Đermanović

Kako prolaze godine čini se da novinari imaju sve manje pristupa, pa je tako za odlazak na trening centar „Orangi“ sada vreme oročeno na 40 minuta. Toliko imate vremena od trenutka kada uzmete karticu da odete na kompleks, pogledate trening i da se vratite.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, i to je bilo dovoljno da vidimo na delu Novaka Đokovića. Ovog puta je odlučio da trenira sa Janikom Sinerom, kao što je to radio i godinama ranije. Njih dvojica su zauzeli teren na samom obodu kompleksa, a zanimljivo da na terenu nema nijedne jedine klupice. Stvari su im bile na travi, pa je osećaj bio kao pravi povratak osnovama.

Razmenjivali su udarce, „nameštali“ ruke, a onda su nakon kraćeg treninga odlučili da se rastanu. Dok je Novak prolazio preko terena na kom je Endi Mari već završio trening osmehnuo se i pogledao ka mestu gde se nalazi njegova porodica.

Odjednom se na stepenicama pojavila i Venus Vilijams. Pozdravila se srdačno svima, a onda i zatražila da se fotografiše sa porodicom Đoković. Nepunih dva minuta kasnije dolazi još jedna sestra Vilijams. Serena kao pravo mitsko biće prilazi, a onda se srdačno izljubila sa Jelenom Đoković. Ipak, nije se dugo zaustavljala jer je kasnije čekao meč na Centralnom terenu.

Serena Vilijams, Novak Đokvić i Venus Vilijams
Serena Vilijams, Novak Đokvić i Venus Vilijams/Foto: Miodrag Dimitrijević/Nova.rs

Venus je dala autogram Stefanu i Tari koji imaju novi hobi, a Đoković je u svakom trenutku bio glavna zvezda trening centra. Na momente su oči bile uprte i u Emu Radukanu, veliku uzdanicu Velike Britanije, koja je sa timom igrala jednu neobičnu igru i bila je sjajno raspoložena. Doduše i nešto obazrivija kada je videla koliko se novinara odjednom pojavilo.

Onda je naišao i Tanasis Kokinakis, australijski superstar (barem u otadžbini), koji je prišao do Novaka, srdačno su se zagrlili, a onda je pristao da potpiše autogram Stefanu. Usledilo je kraće ćaskanje, a onda još jedna scena.

„Ozmo, hajde da i ti daš autogram“, poručio je Novak.

Zacrveneo se odmah u licu što je i sam priznao „Nemoj pocrveneću“, ali je ovaj potez samo dao legitimitet da Sašu i dalje zovemo VIP osobom.

Foto: Nova.rs/Miodrag Dimitrijević

I da, probao sam čuvene vimbldonske jagode (i jesu dobre koliko ih hvale), ali bez šlaga. To je ostalo rezervisano za neki mirniji dan.

Recimo i ovo, zbog cigare sam ostao sa kolegom Lukom zaključan ispred kompleksa. Naime, kada smo pošle jedne brze cigare krenuli na kapiju poručili su nam da je zatvorena, pitao sam koja je sledeće najbliža, a čuo „Svejedno je koja je blizu, sve su zaključane sada. U pitanju je operativna stvar“.

Sreća što je sve trajalo nekih pet minuta jer su prolazili kao godine mnogo „šta ako“ mi je prošlo kroz glavu.

I zaista čak i jedan na papiru mirniji dan bio je sve samo ne miran, ali to nikako ne može ni da bude kada su u početku prvi dani grend slema. Uostalom u narednim danima ćete moći da čitate i ekskluzivne intervjue za Nova.rs. Do tada, čitamo se i ovako…

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Poen kojim je Novak Đoković obezbedio plasman u drugo kolo Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram