Novak Đoković, Kvon Sunvu
Novak Đoković, Kvon Sunvu; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kao da je usledio teleport u neko drugačije, znatno starije vreme.

Grafika: Slađana Đermanović

U malu Vimbldonsku sobu ušao je Sunvu Kvon sa trenerom Danijelom Juom, a onda zaista neočekivana izjava.

PROČITAJTE JOŠ

„Kvon ne zna engleski, pa ću vam ja prevoditi“, poručio je trener. Malo je to neobično u današnje vreme kada imam utisak da je engleski jedna od osnovnih stvari koju je neophodno poznavati, pogotovo kada iz nedelje u nedelju putujete na nove turnire, kada imate nove izazove.

Ipak pomoć trenera prevodioca bila je presudna da dobijemo neke zanimljive odgovore od momka koji je postao velika zvezda u rodnoj državi i pomogao da tenis u Južnoj Koreji dodatno napreduje, iako, kao što ćete pročitati, ima potpuno drugačiji način funkcionisanja nego bilo gde u svetu.

„U trenutku kada je bilo 1:1 u setovima navikao sam se na Novakove lopte. Osećao sam da mogu da uradim mnoge stvari koje inače radim, drop šot, pa i da promešam udarce. Uživao sam u čitavoj sredini, u početku sam bio nervozan, ali od tog trenutka nadalje sam uživao i razmišljao sam mnogo jasnije šta želim da uradim sa udarcima“, odgovorio je na pitanje Nova.rs.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Kvon je postao velika zvezda Južne Koreje, pa su trener i on zajedničkim snagama objasnili da je čitava država od 20.30 po lokalnom vremenu gledala meč protiv Đokovića na Vimbldonu.

Objasnio je i kako je na početku meča jedva uspevao da se smiri.

„Bio sam veoma nervozan, publika je pravila toliku buku. Pokušam sam da budem svestan svega, da igram svoju igru i da budem agresivan, moj primarni fokus je bio na tome da igram svoju igru.

Nisam video ljude do drugog seta jer sam bio toliko nervozan.“

Veliku pažnju su privukle jedna dama i njena ćerka sa transparentima.

„Čim je izašao raspored bilo je slobodnih karata i želeli su da dođu. Na znaku je pisalo ‘Nemoj da se povrediš’, znači kao molim te budi pažljivo. Drugi znači ‘Kvon Sunvu idemo, bori se’.“

Foto: Nova.rs

Zanimljivo da je Kvon, koji je u Beogradu od Đokovića izgubio sa 6:1, 6:3, dobro zapamtio taj megdan.

„U drugom gemu sam stigao do izjednačenja, iako sam bio nervozan, igrao sam ranije protiv Đokovića u Srbiji, tada sam bio baš nervozan na početku. Prvi put sam igrao na travi, a Novak je šestostruki šampion ovde.  Bio sam nervozan, ali posle dva gema sam pomislio mogao bih da igram ovde.“

„Pokušavaju da pomognu, ali u odnosu na SAD, Veliku Britaniju, Australiju ili Francusku moraju da urade više, moraju da naprave korak napred.“

Veliki uticaj na njega izvršio je otac.

„Moj otac je igrao tenis amaterski, sada već ima 40 godina iskustva. Počeo sam da treniram kada me je on odveo na teren“

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO Poen kojim je Novak Đoković obezbedio plasman u drugo kolo Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram