Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Srpski teniser ove nedelje od 15.00 časova igra finale Vimbldona, a sudbina se poigrala da to bude na poseban datum u njegovom životu.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković će igrati protiv Nika Kirjosa od 15.00 časova u lovu na istorijsku 21. grend slem titula. Ukoliko stigne do sedmog trofeja na Vimbldonu izjednačiće se sa Pitom Samprasom po broju trofeja na ovom turniru (samo će Federer imati više – 8), ali će istovremeno i prestići Švajcarca po broju grend slem titula uopšte.

PROČITAJTE JOŠ

Još jednom bi jedno finale Vimbldona moglo da bude prekretnica u karijeri, kao i 2011. kada je podizanjem trofeja postao i najbolji igrač planete po prvi put.

Ipak, ovo je samo treći razlog zbog čega bi zauvek pamtio ovaj 10. jul koji revnosno slavi godinama unazad.

Najpre zbog toga što je tada rođen čovek koji ga inspiriše i danas Nikola Tesla, pa je zbog toga odlučio i da se oženi baš na taj datum.

Jeleni je rekao sudbonosno „da“ na Svetom Stefanu 2014. godine, a tada je bilo mnogo poznatih zvanica, iako je ceremonija održana u tajnosti.

Koliko Đoković ceni najpoznatijeg srpskog naučnika dovoljno govore objave u poslednje dve godine.

„Kada nauka počne da proučava nefizičke fenomene ostvariće veći napredak u jednoj deceniji nego u svim prethodnim vekovima svog postojanja“, objavio je Đoković na društvenim mrežama prošle godine.

Uz to je stajala i poruka “Srećan rođendan Nikoli Tesli, čoveku koji nastavlja da inspiriše”.

Podsetimo i godinu dana ranije je čestitao rođendan slavnom naučniku koji je rođen 1856. godine uz dečiji crtež. Poznato je da je tokom karijere Tesla bio velika inspiracija Đokoviću, pa je nosio simbol golubice na patikama, a i jednom psu je dao ime Tesla. Nekoliko puta je i uslikan sa majicom sa likom slavnog pronalazača.

Podsetimo, venčanje je brzo bilo završeno, pa je svečanost počela u 18.00, a završena je pola sata kasnije. Održano je sve u posebno napravljenoj mermernoj kupoli, a nakon aplauza je Jelena bacila bidermajer. Na venčanju su pevali Miroslav Ilić i Milica Todorović.

Sve ovo nosi posebnu simboliku, pa bi sada za ovaj datum Đoković mogao da doda još jednu i to istorijsku stvar.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO Novak Đoković na provokacije odgovorio poljupcem

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare