Novak Đoković
Foto: Screenshot Youtube US Open Championships

Možda ste slušali pažljivo, ali niste čuli. Možda su vrisak i oduševljenje publike nadjačali sve ostalo, ali izlazak Novaka Đokovića na mečeve US Opena ove godine bio je pravi simbol prkosa.

Đoković nije mogao da uđe na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država tokom 2022, a onda se godinu dana kasnije vratio sa osvetom u mislima. Osvetom, jer je želeo taj trofej za koji godinu dana ranije nije ni imao priliku da se bori.

Saznao je da voljom žreba u prvom kolu igra protiv Aleksandera Milera, a onda je usledio ulazak na teren na fantastičan način. Prošao je kroz tunel srpski teniser, prošao je pored table sa čuvenim citatom „Pritisak je privilegija“, a onda izašao na sam beton US Opena.

Mahnuo je navijačima, a onda je sa razglasa krenula pesma. I to ne bilo koja – već ona koja je direktna poruka svima koji su sumnjali, svima koji su ga otpisivali, svima koji su tvrdili da mu je vreme za penziju.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od najpoznatijih melodija u istoriji hip-hopa zabrujala je sa zvučnika najvećeg teniskom stadiona na svetu i tako je dobila posebnu težinu i zbog toga što se čula tačno 50 godina od kada je rep izmišljen… Čuveni glas Dr. Drea i pesma koju zna svako koga je ikada zanimal rep „Still Dr. Dre“. Taj prepoznatljivi „bit“, ta melodija koju možete da prepoznate u pola noći, baš kao „Smoke on the water“ ili „Sweet child o’ mine“…

Pitate se zašto je Đoković izabrao baš ovu pesmu? Osim toga što je poznato da i sam voli hip-hop, prvi stihovi govore sve što označava „dolazak izabranog“.

Uostalom, ovako Snup Dog počinje pesmu sa Dr. Dreom: „Pogodite ko se vratio? I dalje radim ovo“. Uživajte u pesmi koju ste možda malo zaboravili.

Bila je ovo „noseća pesma“ na povratničkom albumu američkog repera koji sedam godina nije izbacio album, a ovaj će ubrzo postati platinasti. Počeli su da ga prozivaju i sa istočne i sa zapadne obale i slali su ga u penziju. Tvrdili su da je njegovo vreme prošlo i da je vreme da prepusti scenu mlađima. Na koga vas to podseća? I dalje govorimo o reperu koji je postao ključna figura „Dži fanka“ zapadne obale… I usred Njujorka se slušala pesma koja predstavlja jednu od najjačih stvari koja je stigla iz čuvenog Komptona u Kaliforniji.

Pogodite ko se vratio u Njujork? Čovek koji je od 10. septembra postao osvajač 24 grend slem titula. I ovaj detalj koliko bio samo deo jednog šou koji mogu da naprave samo Amerikanci pokazuje koliko je Đoković pazio o svakom detalju i kako je hteo da pošalje jasnu poruku.

Bio je ovo jedan čin prkosa kakav se retko dešava u svetu tenisa, a ostao je začuđujuće neprimećen.

Tekst pesme je napisao Džej Zi, a Dre i Snup Dog su dali detaljna uputstva i nisu želeli neke kliše stihove o devojkama, automobilima…

Nastala je tada pesma koja je pokazala da je „doktor i dalje doktor“. Novak je otpevao svoju pesmu, mnogi se nadaju ne i labudovu, te stigao do novog trofeja, a ove godine smo saznali da i te kako dobro poznaje kulturu hip-hopa.

Na žurci u Monte Karlu ranije ove godine se pojavio obučen kao Snup Dog i odrepovao jednu pesmu, što je objavio Ivan Gahov, njegov rival iz prvog kola. To je strana ličnosti koju do tada nismo videli o srpkom asu.

Đoković je kao reper gostovao i na albumu koji su snimila braća Brajan, a repovao je pesmu „Autograf“. Novak je to uradio sa Endijem Marijem, a poslušajte i sami kako je to izgledalo.

Tokom godina je Đoković bio čak i čovek koji je dodelio MTV nagradu Niki Minaž za najbolju reperku te godine.

Pogledajte i jedan zaboravljeni snimak Đokovića kako repuje pre čak 14 godina.

BONUS VIDEO Novak Đoković o Karlosu Alkarazu i njegovom uspehu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar