Novak Đoković
Foto: Screenshot Youtube TODAY

Novak Đoković je odavno prevazišao važnost jednog tenisera i otišao korak dalje, otuda i ne čudi što često potpuno iskreno odgovara i na neugodna pitanja.

Đoković je takmičenje na Australijan openu završio u polufinalu poraz od Janika Sinera, a govorio je tokom boravka u Melburnu za „Kanal 9“ kada se i raznežio pričajući o deci.

PROČITAJTE JOŠ

„Sin Stefan ima devet, a ćerka Tara šest godina, svakog dana, nedelje, mnogo toga se dešava. Njoj je ispao prvi zub i ja nisam bio tu za to. Istovremeno, najvažnije je sve balansirati“, rekao je Đoković.

Pojasnio je odakle mu takva mentalna snaga i istakao da sve potiče iz teškog detinjstva u otadžbini.

„Prošli smo kroz dva rata, embargo od 1992. do 1996. godine kada niko od srpskih sportista nije mogao da učestvuje na sportskim takmičenjima i to te očvrsne, a moglo je da ode na drugu stranu. Mislim da je moja sudbina bila da igram tenis“, rekao je Đoković.

Zatim je istakao da i dalje povremeno misli o tome.

„Da li je to i dalje sa mnom? Moguće, ne znam koliko, ali sigurno ima neke veze sa mojim odrastanjem. Sa 12 godina bilo je bombardovanje tokom dva i po sata. Da li i dalje mislim o tome? Ponekad, pojavi se, posebno kada čujem vatromet jer me to podseti na bombe koje su eksplodirale. Nije naročito prijatno, to je verovatno trauma, ali da se vratim na pitanje – mislim da je povezano sa tim što nikada ne odustajem i to se pojavi u trenucima kada se lomi meč“, objasnio je Đoković.

Novinar Karl Stefanović rekao je Novaku da ga je „teško ubiti“. Istakao je da je bio težak zalogaj za Rodžera Federera i Rafeala Nadala, ali i da sada ne uspevaju da ga slome čak i igrači koji bi praktično mogli da mu budu deca.

„Ima jedna izreka kod nas u Srbiji: Možete da nas ubijete, ali ne možete naš duh, našu dušu. Ja verujem u to. Pogledajte koliko je tenisera u istoriji uspelo šta sam ja? Ne kažem to da se hvalim, nego da se podsetim, da se uštinem, da pogledam šta sam uradio?“, poručio je srpski as.

Ipak, on ne gleda samo i isključivo na to.

„Ali, to je samo jedno poglavlje mog života, biće ih još mnogo. Očevi treba da se igraju sa svojom decom, to mi je omiljeni deo dana, kada imaju moju pažnju, izmišljamo stvari i to je stvarno najlepše. Nedostaju mi, raznežio sam se“, poručio je srpski as.

BONUS VIDEO Polufinale između Novaka Đokovića i Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare