Janik Siner
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker)

Tradicionalno slikanje u "Kraljevskoj botaničkoj bašti", ovog puta je došao red na trofej van kompleksa "Melburn parka" prošeta Janik Siner. On je u nedelju ušao u izabrano društvo grend slem šampiona.

Foto: Nova.rs
Foto: Promo

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.

„Osvajanje prvog grend slema ovde u Melburnu u meni je izazvalo neverovatna osećanja, ali već od danas se vraćamo režimu dan-po-dan“, kaže Janik Siner po okončanoj foto-sesiji sa Norman Bruks trofejem u čuvenoj Kraljevskoj botaničkoj bašti.

PROČITAJTE JOŠ

Upitali su ga da li to znači da će napasti Novakovih 10 trofeja u Melburnu. Njegov odgovor je oduševio sve, ali ujedno i pokazao koliko je zapravo Đoković pomerio granice.

„Novak je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno srećan I sa ovim jednim“, uz osmeh je rekao Janik.

Janik Siner
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Nije želeo da otkriva previše planova.

„Ja nisam neko ko voli da priča o tome šta treba menjati. Igrali smo sa tim pravilom na Nekst Džen turniru, i razumem da je važan razlog za to iskustvo publike. Tenis je sport sa dugom tradicijom pravila, pa hajde da vidimo šta budu odlučili oni koji su pozvani da se time bave“, odgovara Siner.

Pojasnio je i u kakvom je odnosu sa Alkarazom.

„Alkaraz I ja smo veliki rivali na terenu a prijatelji van njega, I taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati“, ističe Italijan.

Imao je veliku podršku roditelja i nikakav pritisak.

„Do 13. godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje – pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima – i roditelji su me podržali u mom izboru,“ zaključio je drugi grend slem šampion iz Italije u istoriji.

BONUS VIDEO Epsko polufinale Đokovića i Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar