Foto: Avaz.ba/N. Smajović

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, doputovao je u Sarajevo, odakle će opet otići do piramida u Visokom.

PROČITAJTE JOŠ

Ta informacija potvrđena je portalu Klix.ba, Novak je sada već postao redovan gost Sarajeva, ali primarna mu je destinacija Visoko, gde ga čeka dr Semir Osmanagić, osnivač fondacije „Arheološki park – Bosanska piramida Sunca“.

Prošli put, Đoković je rekao da se u Arheološkom parku Ravne 2 oseća preporođeno, te da tu puni energiju za naredne sportske izazove. On je u Sarajevo stigao uoči nastavka teniske sezone, a pre svega za turnir Rolan Garos. Treba reći i to da je ranije najavio da planira dolazak u BiH. Đokoviću je ovo treći dolazak u glavni grad BiH. Prvi put je bio u Sarajevu u junu prošle godine s roditeljima, nekoliko dana nakon što je preboleo koronavirus, a drugi put došao je u oktobru prošle godine sa suprugom, i to nakon poraza u finalu Roland Garosa od Rafaela Nadala“, podseća ovaj portal.

Semir Osmanagić je najavio dolazak Novaka i u gostovanju Nova.rs tokom turnira Serbia Open, na kom je Novak stigao do polufinala.

Onda je odustao od Madrida, rešio je da obiđe Rtanj i sa porodicom proslavi Vaskrs, posle čega je krenuo u Sarajevo.

„Doći će kad nađe slobodno vreme u svom bogatom programu. Pitanje je koje će još sve turnire igrati, pored onih najvećih. Obećao je dolazak i ove godine, očekujem da ćemo i sa Jelenom raditi neke zajedničke stvari. Kao što znate, oni su posvećeni deci i kroz svoju Fondaciju, njegova supruga voli da razmišlja o metodama koje su najbolje prilikom odgoja dece. Zato smo dogovorili da organizuje jednu lepu školu u našem parku Ravne 2 u Visokom“, rekao je pre nekoliko dana Osmanagić, a Novak nije dugo čekao na odluku da krene opet u Visoko, iako je postojala opcija da dođe u avgustu.

Osmanagić je bio specijalni gost Novaka tokom turnira.

„Pre mesec i po dana najbolji svetski teniser Novak Đoković pozvao je suprugu Sabinu i mene da budemo njegovi gosti na turniru Serbia Open. Drago mi je da se taj turnir opet igra u Beogradu i on je od regionalnog značaja. Nole je dao šansu mnogim igračima iz regiona, hrvatski par je osvojio trofej u dublu, i to je jako dobro za popularizaciju tenisa kod mladih generacija. Ujedno daje šansu igračima da zarađuju poene do kojih je teško doći iz razlitičih razloga“, naveo je Osmanagić za Nova.rs.

Čekajući našeg Noleta 🙂

Posted by Semir Osmanagich on Monday, May 3, 2021

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare