Novak Đoković savladao je Denisa Šapovalova sa 7:6(3), 7:5, 7:5 i plasirao se u svoje sedmo vimbldonsko finale. I većina je videla ono što se dešavalo javno pred kamerama, a onda je Kanađanin otkrio i šta se dešavalo kada su se one ugasile.

Iako zapadni mediji i navijači pokušavaju da izgrade od Novaka imidž „lošeg momka“ on uspeva da ih demantuje svakim novim potezom.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo kada razgovara sa navijačima, bilo kako komunicira sa onim najvatrenijim pristalicama, bilo kada razgovara sa drugim igračima.

I dok su mnogi igrači prilično pasivni, Novak ne samo da ređa pobede ( u ovom trenutku ima 20 uzastopnih pobeda na travi i 20 uzastopnih na grend slem turnirima), već ređa i pobede u politici.

Uspeo je sa Asocijacijom profesionalnih tenisera (PTPA) da odloži izglasavanje 30-godišnjeg plana i tako učini ono što odbijaju da urade Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Svoju veličinu pokazao je još jednom nakon meča.

Šapovalov je sve vreme imao utisak da je blizu Novakovog nivoa i samo je potvrdio da je na momente igrao i bolje od Đokovića, ali prosto pokazao je da i dalje nije dorastao izazovu.

Slomio se pod naletom emocija i počeo da plače već na terenu, a po odlasku u svlačionicu je mogao sve da izbaci iz sebe.

Kasnije je otkrio šta se desilo u svlačionici, iza zatvorenih vrata i kako ga je to Srbin oduševio.

„Prišao mi je u svlačionici. Rekao mi je da zna da mi je teško u ovom trenutku, ali da će se sve proći. Nije morao to da uradi, bilo je to veoma lepo od njega. Nije dovoljno hvaljen“, rekao je, između ostalog, Šapovalov.

I zaista, nije ovo prvi put da Novak postupi ovako šmekerski. Nekoliko puta je znao da svoje slavlje stavi u zapećak jer je želeo da pomogne rivalima da prebrode teške momente. Prišao bi do njih kada i nije morao, tražio da mu oslobode prostor da kaže nekoliko reči svojim prijateljima i rivalima.

Novak je znao, baš kao i sada na „Ol Ingland klubu“ da priđe rivalima, da im da savet ili dva, a da oni kasnije to iskoriste da imaju sjajne sezone.

Bilo je nekoliko takvih situacija kroz istoriju, pogotovo kada su se ovakve situacije dešavale na grend slem turnirima.

Bonus video: Trening Đokovića na Vimbldonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare