Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Potpuno iskreno je govorio o Vimbldonu, ali i mogućnosti da sledećih 11 meseci ne igra na grend slem turnirima.

Grafika: Slađana Đermanović

Novak Đoković savladao je Sunvu Kvona sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 i plasirao se u drugu rundu Vimbldona, a to bi mogao da mu bude i poslednji (iako tek drugi na kom se takmiči) grend slem u godini.

PROČITAJTE JOŠ

Publika je dočekala Đokovića sa oduševljenjem, a pomalo neočekivano nije bilo nijednog jedinog zvižduka.

„Prijatno sam bio iznenađen. Osećao sam podršku. Publika je bila uključena u meč. Podržavali su oba igrača. Mislim da su bili veoma fer prema meni. Uživao sam na terenu“, iskren je bio Đoković.

Osvrnuo se i na epske duele sa Rodžerom Federerom koje je vodio na Vimbldonu.

„Kao i za Rafu, imam velikom poštovanje za njega. Obojica su uticala na moj razvoj više nego bilo ko drugi. Najbolje mečeve koje sam igrao na Vimbldonu, igrao sam protiv Rodžera, nema sumnje. Onaj koji se ističe jeste finale 2019, zatim finala 2014. i 2015. Na moju sreću, sve te mečeve sam pobedio. Slično je i sa Nadalom. Svaki put kada igrate protiv Rodžera osećate da to nije običan meč. Ima mnogo veću težinu. Većina mečeva koje sam igrao sa Rodžerom ovde bila su polufinala ili finala. Borba za trofej uvek dodaje očekivanja i značaj tom meču. To je krajnji izazov u sportu, protiv Rodžera na travi ili Rafe na šljaci. Napravili su impresivne karijere na tim podlogama.“

Pojasnio je i šta mu daje poseban motiv na Vimbldonu. Činjenica da mu je u SAD sada zabranjen pristup.

„Svestan sam da su okolnosti takve kakve ste spomenuli. To me još više motiviše da iz ovog turnira izvučem maksimum. Nisam u svojim mislima otišao baš toliko daleko. Videćemo kakva je situacija posle Vimbldona. Nema mnogo vremena do US opena. Nadam se da će se neke stvari promeniti i da ću moći da se takmičim. Želeo bih to. Ali, to je što je u ovom trenutku. Misli i pažnja su fokusirani na ovo što se ovde dešava“, iskren je Đoković.

BONUS VIDEO Set lopta na meču Đoković – Kvon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar