NOvak Đoković Rolan Garos trofej 2021
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Biće teško, ali ne i nemoguće.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, saznao je rivala protiv kog će početi put ka odbrani titule na Rolan Garosu. I nema dileme da ga očekuje veoma izazovan zadatak.

Njega u prvom kolu očekuje Jošihihto Nišioka.

Prva potencijalna „mina“ mogla bi da stigne već u četvrtfinalu, kada bi rival mogao da bude niko drugi do Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ...

Novak u Pariz ne dolazi samo kao najbolji igrač sveta, već i kao aktuelni šampion drugog grend slema u sezoni, nakon što je prošle godine u finalu od 0:2 preokrenuo protiv Stefanosa Cicipasa, kog je pobedio i u finalu mastersa u Rimu.

Ipak, na putu do pariskog Kupa musketara ima više izazova. S obzirom na to da će Danil Medvedev biti drugi nosilac, sa njim Đoković ne može da se sretne pre finala.

Rus će biti na drugoj strani žreba. Pre polufinala neće da se ukrsti sa Sašom Zverevim i spomenutim Cicipasom, ali zato je Nadal moguć i u četvrtfinalu.

Tu je i Karlos Alkaraz, koji je u Madridu pobedio i Đokovića i Nadala i to u dugim mečevima, gde je iskustvo trebalo da ima prevagu.

Mladi Španac nema previše respekta, ima kvalitet i zato može da bude velika mina i za Đokovića, ali i za ostale.

Feliks Ože Alijasim potencijalno može da naleti na Novaka u osmini finala. Već je Kanađanin pokazao da može da bude nezgodan protekle nedelje u meču sa Srbinom.

Janik Siner je takođe moguć rival u tom delu takmičenja, gde je i Denis Šapovalov. Ovde Đoković može da se sretne i sa Miomirom Kecmanovićem, ali i sa „šljakašem“ Dijegom Švarcmanom.

Među najtežim rivalima na početku može da dođe Dominik Tim. Istina da Austrijanac nije u najboljoj formi i da tek treba da je traži i vraća posle duge povrede i pauze, ali opet ga se treba paziti.

Od starta turnira nezgodan može da bude i Lorenco Sonego, koji je lani žestoko namučio Novaka baš u Parizu.

Tu je i David Gofan, ali i Kristijan Garin, što sve nagoveštava da Đokoviću uopšte neće biti lako u glavnom gradu Francuske.

BONUS VIDEO Novak Đoković emotivno o prvom meču sina Stefana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar