Novak Đoković i Pablo Kuevas. Foto: Shi Zhongyu / Xinhua News / Profimedia, Daniel Bockwoldt / AFP / Profimedia

Novak Đoković će u drugom kolu Rolan Garosa odmeriti snage sa Pablom Kuevasom, teniserom kog obožavaju sve kolege, a tokom karantina na Australijan openu je Urugvajac postao planetarna senzacija.

Pomalo neverovatno zvuči da će ovo biti prvi teniski meč dva veterana. Đoković je nedavno napunio 34 godine, dok je Kuevas 1. januara napunio 35, ali iako su profesinalci već 17 godina nijednom nisu odigrali međusobni duel.

Ovaj „istorijski susret“ desiće se u sredu na Otvorenom prvenstvu Francuske, turniru na kome je Urugvajac najdalje stizao do treće runde (u četiri navrata) i to mu je ujedno najbolji rezultat na grend slem turnirima.

Urugvajac je u karijeri bio najbolje plasiran pre pet godina kada je stigao do 19. mesta na ATP listi, iste godine kada je Novak osvojio svoju jedinu grend slem titulu u Parizu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj iskusni teniser ima jednu grend slem titulu, ali u dublu. Daleke 2008. godine je sa Luisom Hornom stigao do trofeja upravo u Parizu, a u finalu je ovaj dubl bio bolji od našeg Nenada Zimonjića i Danijela Nestora sa 6:2, 6:3. Kuevas je specijalista za šljaku, a ima karakteristični jednoručni bekhend kojim uspeva da pogodi neobične uloge i tako napravi prednost.

Poznat je i po izuzetnim veštinama, koje je često prikazivao na video snimcima. U karijeri je osvojio šest turnira, a trenutno je 92. igrač sveta.

I dok je u teniskom svetu bio i te kako poznat kao igrač koji je gotovo čitavu karijeru u Top 100, ostatak planete je „poludeo“ za njim za vreme melburnskog karantina.

Tokom dvonedeljnog obaveznog karantina je 35-godišnjak vodio neku vrstu video dnevnika kako provodi dane.

Na početku nije išao dalje od „običnog“ surfovanja po krevetu jer nije mogao to da učini na talasima okeana, a dušek je koristio i za trening. Odbijao je lopticu tokom trećeg dana o dušek, a onda odlučio da sebi priredi dan koji će posvetiti negovanju kože.

Videli smo ga i u kancelariji kako „učestvuje“ na berzi…

Kako je vreme prolazilo postajao je sve otkačeniji, pa je napravio i „žurku“ dok je na krevetu bilo čitavo pakovanje pića „Korona“ sa jasnom aluzijom na pandemiju koja se dešava na planeti.

Nakon toga je simulirao sopstvenu smrt, pa se čak i „sahranio“.

Tako je nastao jedan od najluđih video snimaka ove godine, a autor je teniser koji je u karijeri osvojio šest titula i stigao najviše do 19. mesta ATP liste.

Ukoliko ga ne budu pamtili po majstorijama na terenu, sigurno hoće po ovim otkačenim snimcima koji su izazvale veliku pažnju ljubitelja tenisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Ove godine je Novak već osvojio dva turnira Australijan open (po rekordni deveti put), a onda i turnir u Beogradu. Srbin je upisao 22 pobede uz samo tri poraza, dok je Kuevas na skoru od 11-7.

Urugvajac je nedavno igrao i na turniru u Beogradu, a takmičenje je završio u osmini finala jer je njegov sunarodnik Federiko Korija slavio sa 6:3, 6:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar