AP Photo/Peter Dejong

Ludo veče u Ligi šampiona

Fudbaleri Ajaksa deklasirani su od strane Napolija na svom stadionu u Amsterdamu rezultatom 6:1.

Da stvar bude još tragičnija po holandski tim, vodeći gol bilo je delo Mohameda Kuduša već u devetom minutu, pa ništa nije slutilo na ovakav „potop“.

Ipak, Napoli je do poluvremena već prekorenuo i stekao prednost od 3:1, da bi početkom durgog dela rešio sva pitanja oko pobednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski reprezentativac Dušan Tadić bio je na terenu sve do 73. minuta, kada je dobi drugi žuti odnosno crveni karton.

Italijanski tim je u 16. minutu umalo stigao do gola nakon greške defanzivca Ajaksa, ali je ubrzo nakon toga Đakomo Raspadori iskoristio dobar centaršut Matijasa Olivere i zatresao mrežu za izjednačenje.

Ajaks je na to odgovorio, pa je u kratkom vremenskom periodu stvorio nekoliko šansi. Tejlor je šutirao sa distance, ali se Meret bacio i odbranio. Bergvajn je oduzeo loptu defanzivcu Napolija, ali je potom izblokiran. Ajaks je u nastavku pripretio i sa dva centaršuta, ali Meret nije ozbiljnije ugrožen, iako je dva puta morao da reaguje.

Napoli je pojačao pritisak od sredine prvog dela, a preokret je viđen kada je Đovani di Lorenco iskoristio asistenciju Kviča Kvaratšelije za 2:1.

Holanđani su imali mnogo problema krajem prvog dela, ali isprva Lozano i Angisa to nisu uspeli da kazne. Ipak, previše ostavljenog prostora na sredini iskoristio je Pjotr Zijelinski u 45. minutu. Vezista Napolija je dobio previše prostora kroz sredinu, povukao je loptu i na kraju šutirao u donji desni ugao. Pasver nije imao šanse da odbrani ovo, a problem je bila poslednja linija odbrane Ajaksa, koja je stajala previsoko.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugo poluvreme je proteklo u istom ritmu kao i veći deo prvog. Raspadori je svojim drugim golom kaznio grešku edfanzivaca Ajaksa i tako rešio svako pitanje oko pobednika.

Međutim, Napoli se tu nije zaustavio. Sjajnu akciju Napolitanaca krunisao je Kvaratšelija golom, a nakon toga gruzijski reprezentativac je tražio da napusti igru.

Navijači Ajaksa su u tim trenucima posramljeno napuštali stadion, a so na njihove rane naneo je rezervista Đovani Simeone, koji je u 81. minutu iskoristio asistenciju Tanguja Ndombelea za novi gol i konačnih 6:1.

Ajaks je delovao potpuno slomljen na terenu, igrači nikako nisu mogli da se povežu, a Napoli je imao još nekoliko šansi do kraja utakmice, dok je Ndombele pogodio čak i prečku.

Napoliju je ovo bila treća pobeda ove sezone u Ligi šampiona, dok je Ajaks trenutno na tri boda i predstoji mu verovatno borba za drugo mesto sa Liverpulom, koji je slavio na domaćem terenu protiv Rendžersa sa 2:0.

AP Photo/Luca Bruno

U derbiju večeri u Ligi šampiona, Inter je nakon drame savladao Barselonu sa 1:0, a pobednički gol postigao je Hakan Čalhanoglu u nadoknadi prvog poluvremena.

Federiko di Marko je „poslužio“ loptu koju je Čalhanoglu primio na ivici šesnaesterca, a potom se namestio i pogodio donji levi ugao gola Ter Štegena.

Barselona je u drugom poluvremenu bila daleko bolji rival, Inter u tom periodu nije uputio nijedan šut ka golu gostiju, ali to ništa nije uticalo na promenu rezulata.

Zanimljivo je da su na ovom meču dva gola poništena nakon konsultacije sa sudijama iz VAR sobe, tačnije po jedan na obe strane.

Takođe, obe ekipe su nakon sumnjivih situacija ostale i bez penala – Inter u prvom, a Barselona u drugom poluvremenu.

Ovo je bila tek treća pobeda Intera nad Barselonom u istoriji.

U okviru iste grupe Bajern je deklasirao Viktoriju Plzen sa 5:0 i sada ima maksimalan skor, odnosno devet bodova, dok je Inter na šest, a Barselona na tri.


Ajaks – Napoli 1:6 (1:3)

(Kuduš 9 – Raspadori 18, Di Lorenco 34, Zijelinski 45, Raspadori 47, Kvaratšelija 63, Simeone 81)

Stadion: Johan Krojf Arena, Amsterdam. Sudija: Leteksijer F.

Ajaks: Pasver, Renš (od 84. Bas), Timber (od 80. Grilič), Basi, Blind, Tejlor (od 72. Klasen), Alvarez, Berhuis (od 72. Brobi), Tadić (crveni karton u 73), Bergvajn, Kuduš. Trener: Šrojder A.

Napoli: Meret, Di Lorenco (od 84. Zanoli), Kim, Rahmani, Oliveira, Lobotka (od 80. Gaetano), Zijelinski (od 46. Ndombele), Angisa, Lozano, Raspadori (od 64. Simeone), Kvaratšelija (od 64. Elmas). Trener: Spaleti 


Inter – Barselona 1:0 (1:0)

(Čalhanoglu 45+2)

Stadion: Đuzepe Meaca, Milan. Sudija: Vinčić S.

Inter: Onana, Bastoni, De Vrij (od 76. Aćerbi), Škrinijar, Darmijan (od 76. Gosens), Barela, Čalhanoglu (od 85. Aslani), Mktarijan, Dimarko (od 76. Damfris), Martinez, Korea (od 56. Džeko). Trener: Inzagi S.

Barselona: Ter Štegen, Roberto, Kristensen (od 58. Pike), Garsija, Alonso (od 63. Balde), Pedri, Buskec, Gavi, Rafinja (od 63. Fati), Dembele, Levandovski. Trener: Ćavi.

Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

GRUPA A, 3. kolo

Liverpul – Rendžers 2:0 (1:0)

(Aleksander-Arnold 7, Salah 52. penal)

Ajaks – Napoli 1:6 (1:3)

(Kudus 9 – Raspadori 18, 47, Di Lorenco 33, Zjelinski 45, Kvarakelija 63, Simeone 81)

GRUPA C, 3. kolo

Bajern – Plzen 5:0 (3:0)

(Sane 7, 51, Gnabri 13, Mane 21, Čupo Moting 60)

Inter – Barselona 1:0 (1:0)

(Čalhanoglu 45+2)

Ajaks - Napoli 1:6; Inter - Barselona 1:0; Briž - Atletiko Madrid 2:0; Ajntraht - Totenhem 0:0; Liverpul - Rendžers 2:0; Porto - Leverkuzen 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar