Foto: Andrija Sokovic/Starsport

Još jedan neverovatan podatak

Novak Đoković ne prestaje da piše stranice teniske istorije, a novo poglavlje ispisano je u Parizu, gde je osvojio 40. masters titulu, iako je bio daleko od svog najboljeg nivoa.

Mučio se Novak tokom turnira i sa stomačnim virusom, nije mu baš svaki udarac funkcionisao najbolje, čak tri puta u pet mečeva je gubio po set i bio na ivici poraza, ali je umeo da se izvuče i na kraju osvoji titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na putu do sedmog pehara u Parizu, Đoković je pobedio dva igrača iz najboljih 10 na svetu – Holgera Runea u četvrtfinalu i Andreja Rubljova u polufinalu.

Na taj način Novak je samo uvećao rekord kada je reč o pobedama nad igračima iz top 10 na svetu. Naime, Đoković je do sada u karijeri čak 253 puta pobeđivao nekoga od najboljih 10 na ATP listi.

Prvi iza njega po tom parametru je Rodžer Federer sa 224 takve pobede, dok je treći Nadal sa 186 takvih trijumfa. Ita njih se ređaju Ivan Lendl, Džimi Konors, Rod Lejver, Džon Mekinro, Pit Sampras, Boris Beker i Bjorn Borg.

Ovo je samo dokaz koliko je puta Đoković imao veoma težak put do titula, a samo je potvrdio onu čuvenu izjavu: „Da bi bio najbolji, moraš da pobediš najbolje“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar