Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Čovek ima 24 grend slema, rekord po broju mastersa i nedelja na vrhu ATP liste i nema više razloga da udovoljava bilo kome osim svom šampionskom nervu.

Najbolji teniser planete Novak Đoković nema više zbog čega da pokušava da se dopadne navijačima, smatra nekada najbolja teniserka planete Žistin Enan koja je 2007. godine bila najdominantnija u ženskom tenisu.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković je ove godine osvojio tri grend slema i bio je nadomak četvrtog na Vimbldonu, a minule nedelje je slavio na mastersu u Parizu.

Tom prilikom je nakon polufinala protiv Andreja Rubljova pokazao na prepone i uzviknuo prema svom timu jasno poručujući kako je uspeo da pobedi Rusa.

Dan kasnije je znatno lakše u finalu savladao Grigora Dimitrova, pa je skoro kompletirao sjajnu sezonu u 36. godini, a usput se neretko „kačio“ sa publikom.

Bilo je sa njom verbalnih razmena i gestikulacija i na mečevima protiv Talona Grikspora i Holgera Runea, ali je Đoković na terenu izašao kao pobednik i u tom „ratu“.

Novak Đoković Novak Djokovic Žastin Enan, Justine Henin
Žastin Enan i Novak Đoković Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Mike FREY / AFP / Profimedia

„Znamo da nije uvek prijatno imati publiku koja odjednom postane neprijateljski raspoložena prema vama i krene sa podržavanjem protivnika. Inteligentno, on ‘seče’ ono što se dešava i u isto vreme se remobiliše. Ima dosta iskustva na ovom nivou“, rekla je Enan, danas analitičarka Eurosporta.

Nekada je Novak bio dečko koji je pravio šou na terenu i pokušavao da se dopadne publici daleko više, ali nikada nije dobio simpatije koje jesu neki drugi njegovi veliki rivali. Toga je svestan i više mu ne smeta.

„I dalje mislim da se on, kada je u pitanju publika, sve više distancira, više nije tu da udovoljava, tu je da igra i pobeđuje i mislim da time što to čini još uvek privlači mnogo ljudi“, konstatovala je Enan.

Đokoviću je ostalo još takmičenje u Torinu na Završnom mastersu od takmičarskih ATP turnira za ovu sezonu, pa onda Dejvis kup i egzibicija krajem godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković podigao pehar u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar