Novak Đoković plače
Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS; Screenshot Youtube Roland Garros, Olympics

Suze Novaka Đokovića obišle su planetu nakon poraza u finalu US Opena od Danila Medvedeva, a nije mu ovo bio prvi put da zaplače pred kamerama.

Najbolji teniser sveta je porazom od Rusa sa 6:4, 6:4, 6:4 ostao bez „Kalendarskog slema“ i četvrte titule na US Openu, odnosno 21. na grend slem turnirima.

Zaplakao je Đoković tokom poslednjeg gema protiv Medvedeva, a kasnije i prilikom držanja govora na terenu, te na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ

Potpuno se slomio u Njujorku, a kao da mu je najteže bilo kada je pričao o deci.

„Život je sada potpuno drugačiji, ja sam i suprug i otac, imam druge prioritete kada se život sagleda u celini. Želeo bih više da budem sa decom, to sam sebi obećao jer… Odsustvo me boli dosta. Izvinjavam se. Uhhh“, krenule su suze Novaku i tako je završio obraćanje novinarima.

Verovatno najslavnije Noletove suze do ovog finala u Njujorku bile su one iz Rio de Žaneira 2016. godine. Tada ga je Huan Martin del Potro savladao sa 7:6(4), 7:6(2) i tako ostavi bez šanse da osvoji olimpijsko zlato. Srbin je tada u suzama napustio teren.

Đoković do sada na Igrama ima samo jednu bronzanu medalju, a u Tokiju je osvojio dva četvrta mesta i u singlu i u miks dublu.

„Bez sumnje je ovo jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri. Nije bilo lako podneti ovo. Veoma sam tužan i razočaran da ispadnem sa turnira ovako rano, ali sa druge strane drago mi je što se moj dobar prijatelj i neko ko se mučio poslednjih godina sa povredama vratio i igra na ovom nivou“, rekao je Đoković posle susreta sa Argentincem koji ga je 2012. pobedio u borbi za bronzanu medalju.

Plakao je Đoković pred kamera i zbog povrede skočnog zgloda u četvrtfinalu Dejvis kupa 2013. godine protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Rekao je da bi prekinuo meč da je bio bilo koji drugi, a da nije igrao za Srbiju.

„Emocije su velike. Igrati za Srbiju je velika čast i zadovoljstvo, što se tiče povrede nije dobra uopšte. Ne znam šta će da bude, ali valjda će biti dobro“, poručio je Novak dok mu je glas pucao, a suze navirale.

Plakao je Đoković i 2012. godine nakon pobede nad Aleksandrom Dolgopolovim u osmini finala turnira u Monte Karlu (2:6, 6:1, 6:4).

Novak je najpre zaplakao na treningu u Monaku kada su mu javili da je preminuo Vladimir Đoković, njegov deda Srđanov otac.

Vladimir je bio dugo bolestan, a preminuo je u 83. godini. Upravo u njegovoj kući na Banjici je živeo Nole pre nego što je postao planetarna zvezda.

Imao je suze u očima i nakon poraza u finalu Rolan Garosa 2015. godine od Stana Vavrinke. Pokušavao je da zadrži emocije, ali nije uspevao.

Tek godinu dana kasnije je uspeo da osvoji jedini grend slem koji mu je u tom momentu nedostajao. Publika ga je ispratila ovacijama, što je potpuno uspelo da ogoli. Emocije su bile prejake, te je pustio nekoliko suza.

Otkrio je Đoković kako je plakao i zbog ispadanja u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine nakon poraza od Jirgena Melcera.

„Imao sam mnogo izazova tokom svoje karijere. Jedan od njih je bio 2010. godine u četvrtfinalu koje sam izgubio na jednom od najvećih turnira, na Rolan Garosu. Imao sam osećaj kao da mi se svet i snovi raspadaju i da nisam dovoljno dobar da postignem to što želim. Tada sam plakao kao dete u sobi svog trenera Marjana Vajde i fizioterapeuta Miljana Amanovića. Osećao sam se jako loše u tom periodu, bilo je kao da sam udario u zid i kao da ne mogu da krenem dalje“, otkrio je Novak u podkastu „Wake the Fake up with Chervin Jafarieh“.

Da nije bilo članova stručnog štaba ne zna kako bi podneo taj trenutak.

„Pustili su me da se isplačem, da izbacim emocije i sve što sam osećao u tom trenutku. Veoma sam im zahvalan na tome, jer je to bio preloman trenutak. Pravilo je da je trener taj koji bi trebalo da te podigne i da ti pokaže kako da budeš jak, ali za mene je najbolji trener onaj koji je tu za vas kao čovek, prijatelj i rame za plakanje. Onaj koji vas razume i podržava i onda kada želite da izbacite sve iz sebe, da se isplačete. Veoma sam zahvalan jer sam u tom momentu osećao da nisam sam“, dodao je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar