Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Novak Đoković je toliko dominantan da čitav ATP tur počinje da se ponaša kao da se urotio protiv jednog čoveka.

Sve češće teniseri koriste narativ „mi protiv Novaka“ što oslikava koliko je dominantan kada god se pojavi na turniru.

PROČITAJTE JOŠ

U sportu koji je izuzetno individualan retko kada vidimo taj govor iz prvog lica množine, ali je Đoković naveo tenisere da to vide kao jedno uporište, zaleđe iz kog može da krene promena. Najbitnija promena za sve bi bila da se prekine teror Đokovića nad drugim teniserima, ali Novak ima druge planove.

Holger Rune, danski teniser koji je u Torinu poslednji put poražen od Đokovića, pokušava da pronađe protivotrov za srpskog asa. On je poručio da će Novaka najlakše poslati u penziju ukoliko ga uvere da ima boljih od njega.

„Da, potpuno se slažem. Moram da se složim i slažem se. Ali činjenica je da je Novak osvojio tri od četiri Grend slema ove godine. Tako da ne možemo da kažemo da ga nema jer ga treba pobediti ne samo jednom, već svaki put. Pokušaću da ga pobedim svaki put, jer ako nastavi da osvaja ove velike turnire, zašto bih stao?“, rekao je Rune.

Zaustavio se za trenutak, a onda je progovorila ta percepcija „mi – on“.

„Mislim, neće stati dok ga ne pobedimo, što pre podignemo nivo, pre ćemo preuzeti. Zapravo mi se sviđa što je Novak još uvek tu, jer znate, za nas mlade igrače je važno da stvarno vidite šta je stvarni svet na neki način, šta je prava stvar, znate. Ako nikada ne doživite Rodžera, Rafu ili Novaka, mislim da bi nam nešto nedostajalo i mislim da je Novak drži izuzetno visok standard koji je nama od pomoći“, završio je Rune, a ovim rečima je zapravo pokazao koliko ceni Đokovića.

BONUS VIDEO Novak Đoković u finalu Završnog mastersa pobedio Janika Sinera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar