Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nije tajna da je Nikola Jokić jedan od najboljih košarkaša planete, ali on iz dana u dan pokušava (i uspeva) da ubedi sve da je on najbolji.

Srpski košarkaš je toliko navikao navijače u Srbiji na to da upisuje tripl-dabl, da je postalo veće iznenađenje kada u tome ne uspe.

PROČITAJTE JOŠ

Srspki centar je sada došao do podatka koji pokazuje koliko je zapravo dominantan u NBA ligi. Navikao je da igra bez prave pomoći saigrača jer su Džamal Marej i Majkl Porter Džunior neretko povređeni.

Jokić prosečno postiže 29 poena (osmi u ligi), beleži 12,8 skokova (prvi), 9,8 asistencija (treći) uz šut iz igre 56,8 odsto. Retko kada se dešavalo da jedan košarkaš predvodi ligu u po ukupnom broju poena, skokova i asistencija, ali je to pošlo za rukom Jokiću.

Srbin je i dalje prvi favorit za osvajanje MVP nagrade jer nastavlja da dominira, pa je ove sezone stigao do osam tripl-dablova koliko su zajedno upisali svi ostali igrači u ligi.

Ove sezone je postigao 580 poena, stigao do 196 asistencija i čak 256 skokova. Niko u ligi nije uspeo da stigne do ovih brojki do sada.

View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

BONUS VIDEO Nikola Jokić pokazao dominaciju nad prvom zvezdom San Antonija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar