Foto:Privatna arhiva/EPA-EFE/DAVE HUNT

Pre nešto manje od 10 godina Novak Đoković zagospodario je svetskim tenisom, ovog 8. marta još jednom ispisao istoriju belog sporta koji bi u bliskoj budućnosti mogao da promeni Ognjen Milić.

Treba dobro zapamtiti ime talentovanog 14-godišnjaka iz Kragujevca.

Možda bi baš Ognjen mogao da zakorači na stazu koju je Nole utabao i koja vodi ka teniskom vrhu, samo bez pritiska i bremena koje je svetski broj jedan uspešno izneo.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je ovog 8. marta započeo 311, rekordnu nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je oborio rekord Rodžera Federera. I dok srpski as „čisti linije“ na terenu i najlepšim rukopisom piše istoriju, za to vreme je pravi idol mnogim klincima.

I baš oni stasavaju na terenima širom Srbije, maštajući da će i oni jednog dana naspram sebe imati svog Federera ili Nadala, da će poput Noleta udariti onaj čuveni udarac na mreži protiv Rodžera na US Openu posle kojeg se mnogo toga promenilo.

Pred Đokovićem je ostalo još malo ciljeva, najveći broj njih je ostvario, a Ognjen…

Ovaj sjajni, levoruki momak iz Kragujevca je teniski prvak Evrope do 14 godina i tek planira veliki proboj.

Do vrha u svom uzrastu stigao je sa 10 pobeda zaredom i to bez izgubljenog seta.
Stručnjaci Miliću već sada predviđaju velike domete na svetskoj sceni, a o pravom uzoru ni ne treba trošiti reči.

Foto: Privatna arhiva

„Volim taj spin koji ima Nadal. I ja igram levom rukom, pa mi je on uz Novaka najveći uzor“, poručio je čudesni Ognjen iz Kragujevca.

U svojoj, već sada bogatoj kolekciji, ima više od 100 domaćih i međunarodnih trofeja. Krase ga elastičnost, hitrina i brzina, koje su uz nadogradnju talenta i uporan rad osnov za napredak i dalje postizanje dobrih rezultata.

„Ovo je sport koji traži dosta odricanja i finansijskih sredstava. Nama su teniski stručnjaci rekli da je Ognjen vanserijski talenat i mi smo tu da ga podržimo, sve dok on bude želeo da se bavi ovim sportom“, pravi pristup ima Ognjenov tata Nikola.

Talenat je tu kao i rezultati, pravi uzor kao vodilja, te neophodna podrška roditelja – ostalo je na Ognjenu Miliću da čudo iz Kragujevca postane čudo svetskih razmera. Samo ako on to bude želeo…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare