Nik Kirjos
Nik Kirjos; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Odnos Đokovića i Kirjosa se naglo popravio nakon što je australijski teniser stao uz Srbina nakon deportacije iz Melburna.

Grafika: Slađana Đermanović

Nik Kirjos je nakon odustajanja Rafaela Nadala postao prvi finalista Vimbldona, a rivala će saznati ovog petka kada meč budu završili Novak Đoković i Kameron Nori (ne pre 16.30).

PROČITAJTE JOŠ

Australijanac je iznenada sazvao konferenciju za medije i pričao je o finalu Vimbldona.

Kirjos je govorio biranim rečima o najvećim igračima ovog sporta, o Nadalu, Đokoviću i Federeru.

„Mislim da nije, ni drugi momci nećemo moći da ispunimo cipele „Velike trojke“. Nikada neće videti takmičara kao što je Rafa opet. Nikada nećete videti da neko konroliše reket kao Rodžer, bez ikakvog napora. Nikada nećete videti nekog ko samo pobeđuje i igra igru kao takav pobednik kao Đoković. Ne znam da li će neko ispuniti te cipele. Kada budu otišli, nisam siguran… Ako ikada uspem da podignem grend slem trofej nemojte stavljati pritisak na mene da osvojim još jedan. Prosto ne…“

Osvrnuo se i koliko nedovoljno kredita dobijaju za svoje uspehe.

„Ne znam da li će neko ikada moći da popuni te cipele. Biće to tužan dan kada budu otišli. U jednom podkastu sam rekao kao kao ljudi uzimamo zdravo za gotovo koliko su dobri sportisti. Lebron na primer igra 18, 19 godina u NBA na vrhunskom nivou, a i dalje ga kritikujemo.“

Detaljnije je pojasnio i kakav odnos sada ima sa Novakom.

„Uzbuđen sam, zbog meča Đoković – Kirjos će svima ići voda na usta. Definitivno imamo bromance (blizak odnos), što je čudno. Mislim da svi znaju da nije ljubav bila izgubljena u tom odnosu. Mislim da je to zdravo za sport. Mislim da svaki put kada smo igrali da su svi pričali o tome. BIlo je interesantno medijima, ljudima da gledaju i sve ot. Mislim da sam bio jedini igrač koji je stao uz njega tokom sve one drame oko Australijan opena. Mislim da sam tako zaslužio njegovo poštovanje. Ne na teniskom terenu, nego u pravoj životnoj krizi koja se desila.

Zapravo razmenjujemo poruke na Instagramu sada i takve stvari. Čudno je zaista. Zapravo, ranije ove nedelje, bilo je: Nadam se da se vidimo u nedelju.

Nikada ne znate, ima neverovatno težak meč. Znamo svi za šta je Nori sposoban, koliko je napredovao je nenormalno“, rekao je Kirjos.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak Đoković i luda proslava fantastičnog poena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare