Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dobio je podršku od kolege Rafaela Nadala u vezi sa predloženom šemom pomoći igračima koji su ispod 100. mesta na ATP listi.

Španski teniser je bio jedan od igrača sa kojima se Novak konsultovao pre nego što je na društvenim mrežama, prilikom jednog od brojnih uključenja pomenuo ideju da se osnuje fond za pomoć teniserima koji su ispod 100. mesta na svetskoj listi.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle toga, ATP, ITF i WTA su potvrdili da će igračima pomoći preko „Players Relief“ fonda, a u samom finansiranju će osim igrača iz vrha, učestvovati i rukovodeća tela kao i grend slem turniri.

Dugo se spekulisalo o kojoj novčanoj svoti se radi, ali kako god bilo Nadal je podržao ideju svetskog broja jedan rekavši kako je to dobar potez.

„Različite mere su preduzete, jedna od njih je i stvaranje fonda u kojem će najboljih sto igrača pomoći kolegama koje su niđe rangirani i koji imaju velikih problema sada kada je sezona u prekidu. Ovaj fond će pomoći svetu tenisa generalno, ne samo tim igračima. U teškim vremenima primorani ste da razmišljate o onima kojima je teže nego vama“, poručio je španski teniser.

Nisu svi istog mišljenja. Dominik Tim, koji će uskoro igrati i na egzibicionom „Adria Tour“ u Beogradu, rekao je da nije u redu da daje svoj novac igračima koji nisu sto odsto posvećeni sportu.

Zbog toga su ga mnogi kritikovali, ali je finalista Rolan Garosa i Australijan opena ostao pri svom stavu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar